Trädgårdsplanering och plockmat.

Hejsan.

Precis lagom tills vintern slog till så hann vi färdigställa framsidan av vår trädgård. Ett påtvingat dräneringsarbete i somras, gjorde att vi fick gräva upp och ändra om lite vid husets veranda och entré.

Till vår hjälp har vi haft vår käre granne, som för övrigt är expert på området. Han ritade och planerade hur varenda liten växt skulle stå, och i förra veckan kom han hit med sin bil fullproppad med plantor till oss. Tack käre Per ♥

Själv ska jag inte ta åt mig någon ära alls, då det var Stefan och Per som fixade med allting där på stugans framsida. Det enda som jag planerat är de vårlökar som vi i alla hast petade ner i jorden i går, innan hela Gyllebo blev vitt av fluffig nysnö.

Visst är det roligt att plantera blomsterlökar på hösten. Oftast faller de helt i glömska under vintern och ploppar upp som underbara överraskningar på vårkanten.

Förra helgen samlades familjen här för att umgås och äta plockmat som vi alla älskar.

Ostar, pajer, goda korvar och en massa annat gott – ja det är nog det vi helst äter här när vi samlas allihopa. Plockmat där det finns något som passar alla smaker.

Det förstås, lille Nicolaj är inte så mycket för plockmat. Inte ännu i allafall.

Dagens citat:

Frid uppstår när du accepterar livet som det är, istället för att sträva efter hur det borde vara.

Ha en härlig söndag.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Trädgårdsplanering och plockmat.”

  1. De var i grevens tid med er trädgård. Så mycket snö vi fått och varningar så håll dig hemma bäst så.
    I veckan tänkte jag gräset är lite högt haha. Vi har fått skoga ner idag vår infart har häck på båda sidorna och den tunga snön har knäckt grenar och träden var blytunga med snö som låg mot hustaket fyra timmars jobb alltså. Det blev lite för mycket av den vita varan även om det är vackert.
    Mysigt ni har det med go mat och sällskap.
    Fin söndag. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen