Säsongens första isvak.

Hejsan.

Med snön så kom också det riktigt kalla vintervädret. Till vår förtjusning (min och min fina badkompis Tina) så var det äntligen dags för säsongens första isvaksbad.

Trots den ihållande kylan så var det en ganska tunn isskorpa som det gick lätt att knacka hål på.

Jag får ofta frågan, ifall jag inte fryser när jag badar på vintern. Nej, det kan jag faktiskt inte säga att jag gör. Såklart är det kallt, riktigt kallt, men jag fryser aldrig så att jag huttrar eller skakar av köld. Såklart handlar det om att vara väl förberedd och uppvärmd innan, och så gäller det att ha rejäla vinterkläder och gärna någon varm dryck att njuta av efteråt.

Att hälsoeffekterna av kallbad är goda, det verkar forskarna bli alltmer överens om. Och jag kan verkligen intyga om att det händer något riktigt positivt i hjärnan efter ett uppfriskande dopp.

När jag badar på vintern så är jag kvar i vattnet i ungefär 1-2 minuter, vilket jag tror är det som är mest lagom för mig.

En intressant lista på vad som händer i kroppen hittade min kompis för ett tag sedan:

För att klara kylan så krävs det också att man äter fett, åtminstone om man är en liten fågel. Nu när det varit så kallt, så har vi hängt ut extra många talgbollar till våra småfåglarna. Och bästa talgbollarna hittar man på ”Luckan” (Brösarps lokalförening), där kan man köpa dem i storpack, utan det där förhatliga plastnätet runtomkring.

Och som alltid när vintern kommer på riktigt så får vi påhälsning av favoritfågeln – domherren. Ack så vacker!

Dagens citat:

Vi får passa på att njuta nu, för snart vänder det och dagarna blir längre och ljusare igen.

~Tina Thornberg~

Att kunna njuta av den tiden som är – alltid – gör varje dag angenäm.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Säsongens första isvak.”

  1. Ni är helt otroliga som badar, beundrar er verkligen. Jag fryser bara vid tanken. Men läste på en sida att det skulle va nyttigt att gå en liten stund barfota i snön, brrr jag hade frusit. Naturen är så vacker alltså där snön är orörd är det som bäst och finast. Jag ser aldrig nån domherre hos oss de trivs nog bäst hos dig vid skogen, däremot en del talgoxar så söta dom är och så kvicka.
    Ha en fin torsdag. Kram/MH

  2. Jag har inte badat i isvak i år. Tycker inte så mycket om det just för att jag inte gillar bryggbad. Förra veckan fick vi ställa in, det är ju hur badkompis jobbar. Denna veckan hade vaken frusit igen rejält såg jag när vi passerade. Nästa vecka kanske det blir. Eller inte. Vi får se 🤗
    Njut av dagen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen