Den efterlängtade snön.

 

 

Hejsan.

För precis en vecka sedan så kom den äntligen – den efterlängtade snön. Ivrig som ett barn plumsade jag ner till sjön, undertiden som stora flingor föll från himlen.

Jag förstår såklart att alla inte tycker om när det är mycket snö eller halt på vägarna. Men jag själv har aldrig varit orolig av mig eller tyckt att det är så hemskt att köra när det snöar. Då har jag betydligt mer respekt då det är underkylt regn till exempel. För mig känns det mer förrädiskt och lurigt när det hala inte syns, särskilt om jag kör där det är mycket annan trafik, som i en storstad. Men vi är alla olika, och jag älskar snö och vinter och njuter av det när det äntligen kommer.

Min man, Stefan,  brukar också gilla vinter och snö i vanliga fall, fast i år har han inte riktigt varit i form. Med tunga steg gick han ut till traktorn och plogade undan lite runt huset innan han flåsande återvände in till sin soffa igen. Som tur är verkar han i skrivande stund må en aningens bättre.

Snön gör också att vår lilla röda stuga blir extra fin tycker jag.

Några jag dock varit lite orolig för, de var de två hästarna som gick kvar i den stora hagen. Jag tyckte allt att de såg en smula olycklig ut och även lite vilsna när hela deras värld förvandlades till ett vitt fluff. Som tur var så blev de hämtade för ett ett par dagar sedan, och jag hoppas att de nu har fått det varmt och skönt.

Sakta kunde jag se hur vattnet i sjön förvandlades till något som mer och mer såg ut som is-flush… (osäker på om det ens heter så), men som en blandning mellan vatten och något trögflytande is-sörja.

Eftersom det är så sällan som vi får uppleva snö och härligt vinterväder här på Österlen så kan jag inte låta bli att njuta så mycket det bara går av det. Hemligheten enligt mig är riktiga kläder – ett varmt underställ, varma strumpor, rejäla vinterskor, mössa och vantar – först när man är ordentligt klädd – då kan man njuta fullt ut.

Dagens citat:

Ett huvud fullt av oro har ingen plats för drömmar.

Att oroa sig över vädret är ju helt meningslöst – det blir ju som det blir i vilket fall som helst.

Ha det fint.

Kram Annika

Dela gärna

8 reaktioner på ”Den efterlängtade snön.”

  1. Åh ja visst är det vackert och barnen har kul. Har aldrig varit en vintermänniska, men håller mig hemma för jag ogillar isiga vägar som blåser igen. Här utanför mitt fönster så är här drivor nu, de har kört ihop det till stora högar för denna vägen är så trafikerad. Har läst att folk ogillar att det är dåligt skött det är som en filbräda tydligen och det är ju inget vidare och köra på, får se hur länge vintern just nu håller sig kvar, mer snö är på väg. Så njut nu Annika i den vackra naturen. Skönt hästarna kom in de fryser. Var rädd om dig. Kram/MH

    1. Ja vägarna är verkligen under all kritik den här vintern. Inte kan jag minnas att det var så när jag var yngre, fast då sparades det inte in på allting så som det görs nu. Ha en fin dag och var rädd om dig.

  2. Till och med motorvägen (E4) var dåligt i ordning halv elva på förmiddagen två dagar efter det snöat! Här hemma har de inte gjort något på gatorna i villakvarteren.
    Visst ser man mer att man ska vara försiktig när det är vita vägar. Underkylt är definitivt värre.
    Hoppas Stefan snart mår bättre!
    God onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen