En helg med barnbarnen.

Hejsan.

Förra helgen blev det nästan en hel helg med barnbarnen. Min dotter jobbade och när det ingår helgjobb i schemat så kräver det att man har en familj som kan ställa upp. Såklart gör vi allt för att hjälpa till.

Glad och tacksam var jag över att min yngsta dotter hörde av sig och sa: jag kommer och hjälper dig med pojkarna mamma. För hur det än är, så blir det lättare om man är ett par stycken som kan hjälpas åt med passning, lek och matlagning. Och grabbarna älskar dessutom sin lilla moster Emmy väldigt mycket.

Den aktivitet som var allra roligast den här helgen, det var nog rallykörning runt poolen. Fortare och fortare gick det för de båda killarna. Plötsligt hörde jag hur Scott skrek rakt ut när hans traktor nästan gjorde en helomvändning i en av kurvorna: ”vilken jävla sladd”… När man gör sitt livs första rejäla sladd, ja då kräver det också kraftord minsann. Skrattande tittade vi alla på varandra, för jag tror nog att det även var första svordomen från honom, åtminstone här hemma hos oss.

Vi gjorde en liten paus i rallykörningen för att gå en sväng ner till sjön. När pojkarna är hos oss så brukar även Scott få åka i en vagn, trots att han nu börjar bli en stor pojke och nog hade klarat att gå dit själv. Det får helt enkelt vara lite extra mysigt när man är hos mormor, trots att man råkar vara storebror.

Visst var det gulligt när de båda bröderna sedan ville att vi skulle köra nära så de kunde hålla varandras händer.

Varken luften eller vattnet var särskilt varmt den här dagen, men en liten stund fick pojkarna springa i strandkanten och leka och busa.

Efter att ha blivit både blöta och skitiga så var det mysigt för pojkarna att bli inlindade i vars en gosig filt och sedan sakta åka hem till ”mormors hus” igen.

Dagens citat:

Till slut kommer vi alla att bli berättelser i någon annans liv.

Jag hoppas att jag kommer att bli fina och glada berättelser i mina barnbarns liv, då de själva är gamla och har egna barnbarn.

Ha en fin söndag och kram.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”En helg med barnbarnen.”

  1. Ja det är de bästa och få va med våra barnbarn det är ju vår länk, brukar tänka vilken gåva vi fått aldrig kunde jag tro att vi skulle få åtta diamanter. De växer så snabbt från fjorton ner till snart fyra års ålder och alla lika underbara på sina sätt. Har en otroligt duktig karatetjej och en fotbollskille som spelar matcher. I går var han stolt han var lagkapten och lika stolta var vi.
    En sådan rutig filt har jag också tycker de är så fina köpt på loppis, någon har varit flitig och stickat dom. Idag är det loppis i St Olof. Som alltid fina och mysiga foton på de små, haha det kommer de där svordomarna. Ha en fin söndag. Kram/MH Ps det är så sant så vi blir berättelser för det är de våra som vandrat före oss.

    1. Filten har min mamma virkat. Jag har också gjort några sådana. Ett par babyfiltar i bomull och ljusa pastellfärger till pojkarna. Hoppas du fyndade på loppisen i helgen. Kram till dig.

  2. Det är klart att man hjälper till när man kan! Det är ju så mysigt.
    Barn är rätt olika om de tycker vattnet är kallt, det såg jag på mina barn när de var små. Även på barnbarnen nu. Men de uthärdar längre än de flesta vuxna. Får de sen åka hem i en varm, go filt så…
    Ha en fin söndag !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen