Blommor överallt.

Hejsan.

Oj vad det frodas och sjuder överallt nu. Det spritter av liv i trädgården och både växter och djur är verkligen på topp.

I våra holkar är det rena babyboomen just nu. Stararna flyger fram och tillbaka i skytteltrafik, alltmedan de växande ungarna hänger ut med gapande näbbar och bara väntar på mer mask.

Medan jag försöker hinna med att jaga ogräset i mina rabatter, så har Stefan fortsatt fylla på vinterns vedförråd. Huggen ved är nästan lika vackert som en blommande rabatt.

En dag i förra veckan passade vi på att ta oss en tur ner till Hällevik. Vattnet i kåsen låg spegelblankt och Mats eka låg noggrant förtöjd vid den lilla kajen.

Även i nationalparken blommade allting som bäst. Vildrosen på ängen hade slagit ut, och det var så vacker, men det var inte den som vi hade siktet inställt på den här dagen…

Nej, vi ville se på de stora rhododendron som växer bland de utländska träden. Numera har de nästan blivit alldeles för stora och förväxta, men de blommade ändå så vackert, och de är väl värda att besöka vid den här tiden. Tips, tips, tips!!

Det är en härlig tid, men allting går på tok för fort nu. Redan om en vecka närmar vi oss midsommar. Kan ni fatta…?

Dagens citat:

Jag hinner inte.

Leva.

Inte nu.

Sen.

Sen när jag.

Skyndat färdigt.

När jag är klar.

Då kan jag leva.

Om.

Jag lever då.

~Birgitta  Bobergh~

Klar blir man aldrig, lika bra att stanna upp och leva lite då och då.

Ha det fint. Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Blommor överallt.”

 1. My entire section is covered with weeds . But i like to call it a Botanical Collection. and i also discovered that an entire Dandelion plant is eatable and very nutritious (i,ve been trying to dispose of them by other means so maybe its time to eat them..)

  1. Good idea. Much that grows is edible and very useful. Cherries and nettles are pure vitamin bombs. (hope google translate translated correctly so you don’t go out and eat something toxic now)

 2. Ja så ljuvligt i naturen, man blir helt lyrisk av allt detta vackra. Så sött och så otroligt bra fångat med staren. Så rofyllt med en guppande eka precis som ved som ligger så fint. Det gäller att se sig om och njuta, tiden den flyger i väg.
  Ha en fin onsdag. Kram/MH

 3. Hos oss är rhododendron och gamla rosor överblommade. Pionerna blommar, men regnet har gått hårt åt dem.
  I morgon tar de studenten här och på fredag är det skolavslutning. Hoppas det är bättre väder då.

  1. Hos oss blommar ett par sena rhododendron på sluttampen nu, meden de tidiga pionerna är överblommade. Hoppas alla studenter slapp undan regn, dock har det nog varit både kyligt och blåsigt på många platser. Ha en fin helg. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen