Stora snigeljakten börjar.

Hejsan.

Varje år är det samma sak. Varje tidig vår bestämmer jag mig för att INTE köpa några nya blommor, och särskilt inte sådana som älskas av mördarsniglar. Men mina löften hålls aldrig särskilt bra, och inte heller i år har jag kunnat stå emot att köpa nya blomster. Det har inte blivit så många, men några få har det flyttat hit.

Alltså kommer den stora mördarsnigeljakten snart att dra igång på allvar här hemma i Gyllebo. För ju mer gott jag bär hem, ju fler sniglar lockas ju hit.

Förhoppningsvis så kommer dahliorna att klara sig från de brunsliskiga marodörerna. Stefan har nämligen byggt en sarg med en kant, som ska försvåra för sniglarnas framfart. Men som varje sommar så finns det ju andra hot … tvestjärtar till exempel. Baksidan av att vara odlare.

I vårt lilla orangeri klarar sig blommorna oftast lite bättre. I år har jag små lavendelsticklingar på tillväxt där och det ska verkligen bli spännande att se om det lilla projektet kommer att fungera. Jag visade och förklarade för Emmy, som kom tillbaka efter en svettig springrunda runt sjön.

Jag vet inte hur intresserade hon egentligen var av mina gröna fingrar, för hennes blick sökte sig hellre till hyllan med Stefans alla trägubbar. Men visst är de fina, alla hans olika gubbar och gummor, det kan man ju inte förneka!

Dagens citat:

När vi sätter stämplar på andra människor säger det ganska lite om vilka de är och ganska mycket om vilka vi själva är.

Så var det en ny dag, en ny vecka och nya möjligheter. Ta vara på dagen.

Kram Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Stora snigeljakten börjar.”

  1. Sniglarna är inte så snälla när de äter upp växter, ser inte så väldigt många hos oss, kan va att de är ute i det fria vår giftfria odling. Helt otroligt va din dotter är lik sin pappa, Amanda är lik dig och Kanadaflickan är nog en blandning av er två, det är kul det där vem barnen är lik.
    Vilka fina gubbar, vem står bakom dessa fantastiska verk? är det mannen själv kanske, imponerande av allt hantverk. Tycker ditt fönster är så vackert är en sådan skön harmoni.
    Ha en fin start på en ny vecka. Kram/MH

    1. Ja det är Stefan som gjorde alla de där gubbarna. Han var lite krasslig för en del år sedan och ville då ha något tidsfördriv. Det är roligt med barnen, utseendet är ju en sak och personligheten något annat. Stor kram till dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen