Torr ved och födelsedagsfirande.

Hej hej

 

Mitt i smällkalla vintern så började vår torra ved ta slut. Den ved vi hade, var ännu inte riktigt torr för att kunna användas, så vi bestämde oss för att  köpa några kubik till, så vi skulle klara oss fram till våren.

Med gemensamma krafter hjälptes vi åt att få in allting i vår vedbod. Stefan rullade in lass efter lass till mig, och jag staplade vedträna i fina rader. Jag älskar verkligen att jobba med ved, och visst är det sant som det är sagt – ved värmer många gånger.

Krasslighet.

I över en månad har min käre Stefan varit krasslig och kämpat med halsont och svårt att få luft. Min förvåning är stor över hur sjukvården hanterat hans fall då han gång efter gång sökt vård för sina bekymmer. En gång hänvisade hans vårdcentral till njurenheten i Lund, eftersom de inte vågade ta emot honom pga hans underliggande sjukdom. Personalen i Lund blev tokiga, sådär skulle man ju inte bli nekad på den vårdcentral man tillhörde. En annan gång fick han en läkare som verkade direkt inkompetent och som dagen efter Stefans besök fick sparken från sin anställning. Vårdcentralen själv var missnöjda med ”hen”. Detta ringde de och berättade för Stefan och hänvisade samtidigt till akuten istället. Blir man trött eller blir man trött …

Födelsedag.

För knappt en vecka sedan fyllde min ”mellandotter” Amanda år. Såklart ville vi fira hennes dag, trots att hon själv sa att hon inte tänkte ha något kalas.

Jag, Emmy och ”pappa Låke” tog med oss fika, presenter och blommor och åkte för att fira henne. Stefan var ju sjuk och Gunilla och Jimmy jobbade, så det blev ett litet kalas i all enkelhet. Mysigt det med.

Pojkarna verkade ha piggat på sig efter sin förkylning och de hjälpte till med feststämningen.

Grabbarna deltog villigt i paketöppningen, men sedan blev Scott trött och ville helst bara mysa i soffan.

Nicolaj däremot höll i gång med både städning och festande, ja som den partyhöjare han nu är. Små kalas är verkligen underskattade.

Dagens citat:

När du är ung och tappar något, plockar du bara upp det.

När du blir äldre och tappar något, stirrar du på det en stund och funderar på om du faktiskt behöver det längre.

Ha en fin söndag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Torr ved och födelsedagsfirande.”

  1. Grattis i efterskott till Amanda! Det är så mysigt med ett litet kalas än de stora så firar vi också. Stackars din man det är inget vidare och va sjuk och inte få den rätta vården. Vet faktiskt inte hur det blivit.
    Ha en fin söndag. Kram/MH

  2. Små kalas är oftast de bästa.
    Så dåligt det skötts med Stefans läkarbesök. Fick han komma tillbaka när de avskedade läkaren han varit hos? Jag tycker oftast att man får rätt hjälp, eller så har vi bara haft tur. Vet många som klagar på vården här omkring, men peppar, peppar har vi varit nöjda. Nu ska jag på ultraljud för levern den 29e, får se hur nöjd jag blir då🥴

    1. Turerna runt Stefans fall har varit många och helt oproffsiga….i skrivande stund ligger han inlagd i Lund – äntligen! Detta inte förrän han själv blivit riktigt arg… Jag håller tummarna för din lever mår bra! Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen