Svårflörtad värme

Hej hej

Värmen tycks en aningen svårflörtad den här våren. Vanligtvis så brukar det bli någon härlig dag under vårvintern då man kan rikta sin bleka nos upp mot solen och suga i sig lite värme…. men ännu har det varit snålt med den saken.

Jag har försökt att hålla värmen på andra vis. Att arbete med ved är ett värmesäkert jobb, och nog är det sant att det värmer många gånger, det där jobbet. Underbart att fylla på förråden inför nästa vintersäsong.

Man kan också hålla värmen genom att tjuvstarta lite på våffeldagen. Att grädda våfflor gör att det blir varmt och doftar ljuvligt i hela köket och dessutom uppskattas det av gästande familjemedlemmar. När det sedan gömmer sig kärlekstecken i osten, då blir det även lite extra varmt i hjärtat.

Motion är ett annat sätt att bli varm. Mitt och grannens lilla hemmagym i garaget ger både styrka och värme.

 

Den mysigaste värmekällan av dem alla är kanske ändå en spinnande katt vid sin sida. Judith ligger gärna inne i stugan när det är blåsigt och kallt.

Boktips

Och när man myser med katten vid sin sida så passar det bra med en ljudbok i öronen. Jag har lyssnat på Michael Nyqvists självbiografi ”När barnet lagt sig”. En ljudbok inläst av honom själv. Boken är från 2009.  Lite sorglig ton hade boken och den kändes på något sätt så ofullständig…

Dagens citat:

Om det är förnuftet som formar människan så är det känslan som leder henne.

Önskar er alla en fin torsdag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Svårflörtad värme”

 1. Det var 14 grader någon dag, så var det skönt att sitta ute en stund.
  Såg ett inlägg från Stenshuvud att backsippor tittat upp. Så fina🙃
  Vi är rätt slut fortfarande. Igår kväll tog vi hostmedicin, efter det hostade vi mer än någonsin.
  Njut av torsdagen! 8 grader, grått men solen gör tappra försök att titta fram.

  1. Jag såg också att backsipporna börjar spricka ut. Blir det en vacker dag så åker jag nog dit. Hoppas att er envisa förkylning ger med sig snart. Kram på dig.

 2. Verkligen svår den där vårvärmen. Men en sak som värmde mitt hjärta den 17 var att Ester satt i björken och kallade, alltid samma datum kommer hon åter. Idag har hon suttit länge i trädet, men jag undrar var är hennes kompis, klarade den inte vintern tro. Mysigt med din katt inte mycket som slår en spinnande katt, de kan konsten att njuta. Mmmm så gott med våfflor, den 25 vår bröllopsdag.
  Må väl. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen