Lite varmt och lite kallt, då blir det dimma.

Hejsan.

Någon riktig värme har vi inte fått ännu. Varje morgon då jag gett mig ut så har det varit tjockt med dimma, så som det ofta blir vid denna tiden när det kalla möter det varma.

Dimmiga morgnar är ofta så vackra. Rättvist är det också med dimma, eftersom alla då ser lika suddigt. Stefan muttrade något ohörbart och höll inte alls med mig om att dimma var vackert. Han var mest sur på alla som glömde sätta på ljuset på sina bilar sa han. Visst ni det förresten, att bakljusen inte tänds automatiskt på vissa nya bilar när det är dagsljus. Ja, vad är då vitsen med att framljuset tänds av sig själv…

I skogen börjar det sakta höras lite mer som vår för varje dag som går. I ett träd höll ett par ekorrar ett herrans liv. Jag är lite osäker på om det var en kärleksakt eller två bittra rivaler jag fick bevittna. Men en av dem satte sig så fint och poserad när jag drog fram kameran. Kan ni se honom?

Jag och hundarna traskade vidare, men i vanlig ordning blev Molly så väldigt trött i sina ben, och hoppade villigt upp i ryggsäcken de sista kilometrarna.

På eftermiddagen försvann dimman så sakta och vi fick riktigt härligt vårväder. Lite blåsigt och kallt i vinden, men oboy så efterlängtat det var med lite sol.

Jag passade på att ta fram mitt macro-objektiv och föreviga den första vakna nyckelpigan i trädgården.

Dagens citat:

Gör ditt bästa och låt livet sköta resten.

Ha en fin lördag.

Kram Annika

Dela gärna

10 reaktioner på ”Lite varmt och lite kallt, då blir det dimma.”

 1. Haha får nog hålla med Stefan dimma ogillar jag det är vidrigt och köra i och ohälsosamt. Håller så med den stora olyckan som inträffade i veckan med 15 bilar var nog en orsak icke tända bakljus jag fattar mig inte på folk alltså en självklarhet och varför är det inte automatisk?
  Åh älskade nyckelpigor hur är det går de i dvala? jag hittade två i vinter som var i min bil de fick faktiskt bo där nu undrar jag kommer de fram ur nån liten spricka eller var deras tid förbi.
  Lille söte ekorren de är så underbara och raska mellan träden. Krokusen är magiska nu är det väl vår.
  Ha en fin helg njut av allt. Kram/MH

  1. Jag håller med, korkat att inte bakljusen tänds automatiskt.
   Jag tror nog det, att nyckelpigor ligger i dvala under vintern, men jag vet inte hur länge de lever. Jag måste läsa på lite om dem tror jag. Ha det gott och kram

 2. Alice Radomska

  Oh, man nästan småryser av att se det fuktiga kalla morgondiset. Och så badbryggan, som (enligt min mening) för tillfället inte ser så inbjudande ut. Och tålmodiga kanoter i sin väntan på bättre tider. Nåja, i dag (16 mars) klockan 12 har vi avverkat 15 och en halv dag, alltså precis halva denna nyckfulla månad. Men krokusen du plåtat i solglimt är att lita på. Liksom nyckelpigan. För den heter väl nyckelpiga i Skåne också? Fastän den danska benämningen är lika söt. Men alla skånska nyckelpigor är inte snälla. I Skälderviken finns den gula sorten, som kan bitas, det har jag allt erfarit. Existerar gula på Österlen?

  1. Ja, jag har sett gula små baggar som liknar nyckelpigor här också. Och nog kan de bitas alltid. När jag var liten (i början av 70-talet) då hade vi en invasion av nyckelpigor här på Österlen. Jag minns ännu hur vi fick in dem i munnen när vi var på stranden och jag kan när jag vill förnimma deras beska smak. Ha det gott. Annika

 3. Ja, jag vet att vissa bakljus är släckta, men de tänds väl när det blir mörkt? Eller? Helknäppt iallafall.
  Dimma är lite magiskt, men det är inte alltid skönt. Fina bilder blir det iallafall. Idag regnar det här. Tråkigt, men hellre än snö.
  Vi ska på fotbollscup idag, 7 1/2 åringens första cup. 6 åringen skulle spelat i morgon, men där var för få anmälda, så det ställdes in.
  Trevlig helg!

 4. Nu har jag läst ifatt en massa inlägg som jag missat och din blogg är så härlig med alla fina Österleninlägg, dina hundar, katten och jag ler när du tycker maken ska motionera😄 Läste ett äldre med om pärlfiskarens hus! Där har jag aldrig varit, måste bli ett besök. Vilket litet gulligt hus! Har det verkligen bott någon där längre tillbaka? Tänk att huset står kvar med så inte havet har tagit det.
  Ja våren är sannerligen sen! Här i Småland var det flera minusgrader nu på Truls morgonpromme. Jag längtar efter värmen, men det vet du ju😄 Din blogg borde ges ut i bokform med alla fina Österlentips och bilder. Är det ingen som funderat på det?

  Stor kram!😍

  1. Tack kära du. Pärlfiskarens hus ligger vid Simrishamn, vid något som heter Vårhallen. Där ligger det ganska skyddat av vackra klippor. Det lilla huset är nog en gammal ålabod, men som fått sitt namn efter en pärlfiskare som köpte det (tror jag). Alldeles intill finns en liten välbesökt strand som är tillåten för hundar året om. Du är så gullig, jag har haft lite strul med bloggen ett tag…. den ska ju uppdateras och jag förstår inte sådant där med plugin och php-versioner osv, jag försöker få hjälp…. Men annars älskar jag att skriva och lägga in bilder. En stor kram till dig med!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen