Småfolket julbadar och ett rart minne av pappa Kurt.

Hejsan.

Den senaste tiden har det varit riktigt julväder, även hos oss längst nere i söder. Kallt och lite vit pudersnö.

Förra helgen då min dotter Amanda och barnbarnen var här, så ville de allihopa bada.

Varmvatten har ju blivit något av en riktig dyrgrip så det fick bli allihopa i samma vatten.

-du också mormor, sa Scott, fast där tyckte jag nog att gränsen gick. 

Jag hade ju redan tagit mitt bad tidigare på morgonen, och i Gyllebosjön är det ju gratis 😉

I helgen har jag hängt upp den fina present som jag fått av Amanda. En sak som hon sytt själv. Hon hade gjort en åt mig och en åt min syster. Det var ett  vimpelspel i julens olika röda toner. Det som var alldeles speciellt med just de här små flaggorna, det var att de var sydda av pappa Kurts olika röda skjortor som han så ofta använde. Nu ska de få hänga här över julen och påminna oss om honom och det blir lite som om han är med oss även det här året.

Pappa Kurt tyckte mycket om julen och dess traditioner. Särskilt mycket tyckte han om den goda julmaten och att även ta en liten snaps därtill. Sprit har förstås aldrig förekommit i någon större skala i mitt föräldrahem och inte heller till julen. Men att lyfta glaset med en iskall snaps i och säga skål till varandra, det hörde liksom lutfisken till. I år ska jag höja glaset och skåla med dig pappsen ♥

Förutom de fina flaggorna så hade Amanda även letat upp foto på alla de skjortor som hon använt i sitt pyssel och fått framkallat dem åt oss.

Och när jag läste dikten som hon skrivet till, ja då letade sig en liten tår nerför min kind. Så fint!!

Amandas dikt till morfar:

En arg gubbe på himlen nog tittar ner.

Arg för att hans skjortor ej längre är hela mer.

Men dessa vimplar var för mig en glädje att sy,

fastän jag vet att han är sur på mig, värre än lilla My.

För visst blev det ett kärt litet minne,

av Kurts gamla julaskjortor i linne ♥

Även mamma Ingrid ville nog också vara med på ett hörn i det här flaggprojektet. För när Amanda fick hem skjortorna med en del sysaker från mammas gömmor, ja då dök den lilla vävda lappen upp bland trådrullarna med texten ”Gjord speciellt för dig av mormor”♥

Dagens citat:

Sorgen är inget man går vidare från, den går man tillsammans med resten av livet.

Var rädd om er och era nära och kära – allting förändras så snabbt.

Kram på er, Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Småfolket julbadar och ett rart minne av pappa Kurt.”

  1. Åh vilken solskenshistoria och så fin vimpel och dikt hon är duktig Amanda. Minnena är så oerhört viktiga och dina föräldrar är med dig lite överallt så känner jag med mina som varit borta i tjugo år. Älskar det köket det svingar mig tillbaka till mitt egna barndomshem en trygg plats när jag växte upp. Jag gillar det äldre stuket faktiskt. I natt mötte jag dig Annika haha var i nån butik var nog för jag läste din blogg senare i går sen ska dagen bearbetas i drömmar.
    Vackert ni har det med gröna färger. Jag har en del broderade dukar har köpt på loppis nästan för ingenting, verkar som om folket inte gillar det och vilket hantverk, beundrar alla de som kan sy och brodera.
    Ha en fin start på veckan, det kan bli halka ta det isigt. Kram/MH

    1. Åhhhh har vi träffats i en dröm, så mysigt. Jag tycker om att handarbeta när jag har tid, så genom åren har jag knåpat ihop en del alster. Dock är jag inte riktigt vän med min symaskin. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen