Semmelsöndag.

Hejsan.

Förra söndagen var det ”semmelsöndag”. Jag hade längtat ett helt år efter några alldeles särskilda fastlagsbullar – de där som gjordes hos Mandelmanns och som bara går att köpa under just den här ”rätta” helgen.

Nu började vi förstås inte med att stoppa i oss gräddiga fastlagsbullar. Först bottnade vi med köttbullar på dovhjort och hemmagjord potatismos. Alltså, det där är ju grejer det. Mums! Dock blev det en liten bakläxa för mormor (mig då alltså) …en lite för stor lökbit hittades i en av köttbullarna och det var inte bra tyckte Scott, inte bra alls. Själv älskar jag lök, i alla former, och jag tycker att det är en helt underbar krydda i mat.

Under tiden som jag stod vid spisen och kockade och lagade maten, så ville pojkarna bada. Efter maten insåg vi att vi borde gjort det där i omvänd ordning. Nåja, de var ju å andra sidan rena och fina när de gick till bords.

Kvällsmat med familjen en helt vanlig dag, det är nog bland det bästa som finns.

I veckan har det varit full rulle, men någon morgon lyckades jag och min vän ändå pricka in ett härligt gryningsdopp.

Efter att ha suttit på bryggan en stund och avhandlat livets alla viktigheter så bestämde vi oss för att ta den långa rundan i skogen, den som är 11 kilometer lång.

Vi kunde ana den första lilla känslan av vår, och då hade ju ingen av oss så bråttom hem. Med en mils vandring i benen kändes det sedan riktigt härligt.

Dagens citat:

Njut av de små sakerna i livet – en dag när du ser tillbaka så kommer du att inse att de sakerna var de verkligt viktiga i livet.

Idag väntas en strålande sol på Österlen. Hoppas ni kan njuta av den. Jag ska ha två små busfrö här, så jag kommer ha fullt upp.

Kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Semmelsöndag.”

 1. Absolut min favoriträtt potatismos, det ska vi ha idag när tre barnbarn kommer och det är bäst
  när morfar gör den, till det mormors köttbullar, men jag kan bli retad på mig själv när de inte förblir runda en bagatell så klart de ska ju itu ändå. Semlorna ser smarriga ut men äter inga för jag tål inte grädde. Å va du är flitig på och promenera, finns inget bättre än njuta i naturen.
  Ha en fin söndag och hälsa familjen. Kram/MH

  1. Då är vi båda lite lika du och jag – min köttbullar blir aldrig heller runda, och jag kan inte förstå vad jag egentligen gör för fel. Fast de blir goda och det är ju det viktigaste.

 2. Vi hade sol igår. Idag känns det tveksamt. Men i förrgår, en mulen,småregnig dag, då var det 11 grader ett tag på eftermiddagen!!!!
  Fastlagsbulle har jag inte ätit någon i år. Antar det inte blir så heller.
  Ett tips är att riva löken i smeten. Den goda smaken kommer ju fram ändå. Jag glömmer bort det själv, men det är ett bra tips😉

 3. Hej Annika!
  Min farmor rev alltid löken på ett rivjärn för att få den goda smaken men inga bitar i köttbullarna. En tips för att tillfreds lille Scott kanske 😁.

  Tack för en fin blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen