Ut i dimman och bakelser till kvällsteet.

Hej hej

Lite fuskande med träningen har det blivit i någon vecka nu. Då menar jag inte min egen träning, utan min käre makes.  Jag håller ju på att försöka få honom i lite bättre form igen efter den långa krassligheten. En dimmig dag i förra veckan så tyckte jag inte att han kunde ha några som helst godtagbara undanflykter längre.

Vi tog med oss hundarna och gick ut i något som såg ut som utspädd mjölk. Jisses så dimmigt det var, men för övrigt var det en alldeles underbar dag.

Vi tog sikte på en tur till badplatsen. Nere vid sjön låg stora flockar av gäss och gled så stilla fram i den täta dimman.

Vi följde den lilla stigen ner mot bryggorna och överallt i löven kunde jag se de första snödropparna sticka upp. I vattenbrynet paddlade gräsänderna misstänksamt iväg när hela vårt gäng kom traskande.

Min egen träning har också uppgraderats något. Löpningen är jag igång med efter ett kort uppehåll när vi hade som mest med snö. Just att springa är något som jag gillar och det är därför lätt att komma igång med. Det är ju bara att snöra på sig skorna och ta ett kliv ut genom dörren. Jag springer inte fort och säkert inte snyggt heller, men jag springer 🙂

Men jag hade ju också en plan på att börja med någon form av styrketräning. Det är bara det att jag ogillar att behöva köra iväg för att göra just bara det – att träna.

-mamma, hemmaträning är underskattat, sa min dotter Emmy en dag, och satte ihop ett litet träningsprogram åt mig. 

Genast kändes det en aning lättare att lyfta hantlar och ”ligga i planka” – gymmet i garaget funkar ju hur bra som helst.

Det bästa med att röra på sig är att det känns ok att njuta av godsaker efteråt. En liten bakelse till kvällsteet då det var Alla hjärtans dag smakade himmelskt.

Boktips

Så har jag lyssnat på en ny bok. ”Aldrig släppa taget” av Tilda och Frida Boisen. Det var en stark berättelse om psykisk ohälsa, berättad växelvis av mor och dotter. En gripande och öppenhjärtig skildring som jag varmt kan rekommendera.

Tack bästa Petra för boktipset ♥

Dagens citat:

Du kan inte tvinga dig att känna något du inte känner, men du kan tvinga dig att göra det rätta trots dina känslor.

~Pearl S. Buck~

Ha en härlig tisdag.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Ut i dimman och bakelser till kvällsteet.”

  1. Vi brukar gympa med Sofia, det är minsann ingen lekstuga, som man skulle kunna tro. Det har blivit lite sämre med både det och de dagliga promenaderna sista dagarna, bara att ta nya tag.
    Firardagar, då måste man få unna sig.
    Dimma är rätt skönt att gå i ändå. Idag regnar det, det är mindre skönt. Snödroppar har vi, vintergäcken syns inte ens, men grannens lyser gult och fint!

  2. Åh ja vilken trolsk dimma och dis där ute i hornisten kan vänta nåt okänt ett litet troll en söt älva….
    Så vackra änder, det finns det gott om i Bollerup ofta stannar jag ner när de så näpet trippar över vägen, de och ungdomarna som går i skolan där. Kanon med ett hemmagym du behöver inte köra någonstans mycket bättre hemma, hon är cool din dotter. Hemskt med ont i själen, det syns inte som ett brutet ben men det måste va oerhört jobbigt för den som har det och de som står den nära. I min tidiga debut med RA skulle jag börja med cellgifter i tablettform som dock inte var så hjälpsamma, då var det injektioner på sjukhuset personalen kom in operationsklädda och jag fick då min spruta. Hade tagit det nån vecka och varje gång kändes som jag var utanför min kropp, mycket obehagligt så det fick jag sluta med efter ett tag. Med detta sagt är det inte min historia men jag kan verkligen både förstå och känna med psykisk ohälsa. Lev livet alla och må väl. Kram/MH

    1. Åhhh ja, jag kan också känna med alla de som lider av psykisk ohälsa. Personligen har jag aldrig varit drabbad, men känner fina ungdomar som tyvärr har det tufft ibland. Jag håller med dig, det är säkerligen lättare med något som syns kroppsligt än ont i själen. Njut av dagar kära M och kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen