Kvalitetstid med min Andréa.

Hej hej

Nu när ni läser det här så har min ”Kanadaunge” återvänt till andra sidan Atlanten. Hennes tid här hemma gick som vanligt alltför fort. Lika hastigt som hon kom, lika fort var hon sedan borta igen.

Strax efter hon varit på sin veterinärkongress i Göteborg, så åkte hon iväg igen. Det var dags att rocka loss med vännerna på Sweden Rock. Efter fem dagar på rockfestival kom hon sedan tillbaka hem till oss igen. Med sig hade hon tidernas vinst. Det var ett stort fint hylsnyckelset från Bacho . Hon hade, av alla tusentals människor där på festivalen, lyckats vinna högsta vinsten på ”mekanisk tjurridning”. Inte nog med det, hon provade även nästa dag att rida westernridning på den konstgjorda tjuren, och tro det eller ej, men hon vann då återigen högsta vinsten – ett likadant fint verktygsset från Bacho (fast det skänkte hon till sin vän).  Ja, det bor nog en äkta cowboy i den där tösen.

När hon i fredags kom hem till Gyllebo så passade vi på att ha en riktig myskväll tillsammans ute i vårt orangeri. Vad gjorde det att det var både kallt och blåsigt? Vi tände helt enkelt bara en brasa i den gamla kaminen och satt sedan där och hade det gott tillsammans.

Vädret har inte direkt varit somrigt den gångna veckan. Vattnet i sjön var bara 16 grader varmt och ett stilla regn föll, trots att det utlovas ”torrevär” (torr väderlek) dagen innan. Fast det var ändå mysigt med ett  dopp. Man känner sig både busig och ungdomlig när man badar då det regnar.

För en dryg vecka sedan var det hela 11 år sedan min mamma Ingrid gick bort i cancer. Jag minns den dagen som om det var igår. Närvaron av min mamma känns fortfarande så väldigt tydlig. Jag minns henne i nästan allt jag gör här hemma, och jag är henne evigt tacksam för alla saker som hon lärt mig.

Jag och Stefan passade på att sätta några nya sommarblommor på graven i Brösarp. ♥

Dagens citat:

För allt du gick miste om, fick du något annat istället. För allt du kommer att få, går du miste om något annat istället.

Man kan inte få allt i hela världen eller vara överallt på samma gång. Först när man känner sig nöjd med det man har, så kommer man att bli lycklig.

Ha det fint.

Annika

 

Dela gärna

6 reaktioner på ”Kvalitetstid med min Andréa.”

  1. Mysigt ni hade det. Åh trodde Kanadaflickan skulle stanna hemma och jobba som veterinär i Skåne, inte än men kanske framåt… Men var och en till sitt hon trivs och det är ju det viktigaste. Håller så med dig det man gör påminns man om i de sina som vandrat vidare. Ibland när jag står och diskar kan jag förnimma lilla mor kikar till sidan och i min fantasi kanske så står hon där i sitt förkläde med lite mjöl på och ser på mig i alla fall önskar jag det. Otroligt fina figurer Stefan gjort imponerande! I går kväll blev jag less när jag hörde en fågel riktigt skrika kollade ut då gick en rapphöna med sina ungar vid vårt fält som ligger över stora vägen en av de små ungarna hade blivit påkörda, usch vad jag avskyr dessa förare som inte kan visa nån respekt för våra vilda djur, den var död när jag kom ut. Ha en fin tisdag. Kram/MH

    1. Usch så hemskt. Stackars den rapshönan. Ja, en del förare kör som om de stulit bilen. Jag önskar dig en fin dag, det ser ut att bli en härlig sommardag. Kram på dig.

  2. Tiden går alltid fort, men ännu fortare vid vissa tillfällen.
    Vilken bedrift att vinna första pris båda gångerna! Heja!
    Minnena har man kvar och det är skönt.
    God tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen