Första barfotadagen.

Hejsan.

För ett par veckor sedan var det dags för barnbarnen att vara här hos oss i Gyllebo en hel söndag igen. Från tidig morgon och nästan till ”Bolibompadags” var de här.  Med helgarbetande föräldrar så är det annars inte så lätt att få ihop livspusslet, utan att övriga familjen ställer upp och hjälper till. Såklart är pojkarna alltid välkomna till oss.

Det blev en helt fantastisk dag, med strålande sol. Vi gick ut i trädgården nästan direkt efter frukosten, och sakta steg temperaturen så mycket att Scott kastade av sig både strumpor och gummistövlar.

Dagen gick så fort, så fort. Att hitta på lekar och sysselsättning för småfolk är så mycket enklare när man kan vara ute och leka. Från vår friggebod hämtades bortglömda saker som återigen fick nytt liv. En bortglömd bilbana blev som pånyttfödd och väldigt rolig. Och när det är årets första barfotadag då hör det till att man får äta glass i trädgården.

När lekarna var slut och bilbanan blivit uttjatad då försåg jag pojkarna med vars en diskborste och en liten hink med vatten. Det var att förena nytta med nöje och det blev ett utmärkt tillfälle att tvätta gummibåten ren.

Inte en enda gång på hela dagen ville någon gå in och titta på TV, utan vi hade fullt upp med aktiviteter utomhus. En stund var vi inne för att äta lite lunch, men sedan ville alla ut igen. Våren är en ljuvlig tid, och den gör gott för både stor och liten.

Boktips

Jag har lyssnat på ännu en bok av min favoritförfattare Kristin Hannah. Den här boken hette ”Sanningens ögonblick” och var en mysig och fin bok att lyssna på.

Dagens citat:

Det är inte berget framför dig som nöter ner dig – det är sandkornet i din sko.

Ett enda litet sandkorn kan ställa till med stora bekymmer om det får ligga kvar och skava – detsamma gäller med små problem och konflikter.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Första barfotadagen.”

 1. Vilken dag ni fick! Så bra ni kunde förena nytta med nöje dessutom.
  I helgen har det då inte varit så varmt. Igår kväll 3,5 grader!
  Idag skiner solen och det är så skönt.
  Tur jag tittade i almanackan och insåg att jag har en bokad tid tisdag eftermiddag. Trodde det var på onsdag.
  Njut av söndagen!

  1. Ja värmen låter sannerligen vänta på sig. Jag trotsade kylan och satte ut mina dahlior igår… får se hur det går…. Tur vi har almanackor. Jag yrar också till det ibland har dålig koll, då är det tur att det finns på pränt. Ha en fin dag. Kram kram.

 2. Ah va gulligt barfotabarn, kan det möjligtvis va en bok eller en film eller bara i min fantasi? Men jag tycker det är svalt ännu är inte våren sen med värmen eller. Dom är ju så söta era barnbarn men ack vad det växer snabbt. Så fint foto på dig så där avslappnat och vackert.
  Väldigt sunt citat och så sant. Ha en fin söndag till er alla. Kram/MH ps ska verkligen prova sparrisen tack för gott råd.

  1. Kan det vara den här dikten som fanns i ditt minne:
   ”Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet. Så sitter du åter på handlarns trapp och gråter så övergivet. Vad var det för ord – var det långt eller kort, var det väl eller illa skrivet? Tänk efter nu – förrn vi föser dej bort, du barfotabarn i livet.”
   Jag önskar dig en fin måndag. Stor kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen