Havet, första rabarberpajen och hundar som löper.

Hej hej

De senaste veckorna har jag jobbat och det har då inte blivit tid för så mycket annat. Men en tur till havet när solen gassade, det unnade jag och Stefan oss när jag var ledig.

Vi gick en sväng vid Simris strandäng, där några vackra backsippor kikade upp över gräset i strandkanten. Solen gassade, även om det ännu var ganska kyligt i vinden. Den där riktiga vårvärmen verkar väldigt svårflörtad i år.

Vår hundar hade fått stanna hemma den här dagen, då de alla tre är (mer eller mindre) ur form. Eller kanske är de väldigt bra i form, i alla fall verkar alla deras hjärnceller totalt har spårat ur. De löper nämligen allihopa och är helt okontaktbara och har mest intresse för varandra.

Bäst är det att ha dem hemma på sina välkända domäner – trädgården tex, de mest intensiva dagarna.

.

I trädgården har vinbärssnäckorna vaknat upp på riktigt nu och i min rabatt med alla aklejorna tycks de trivas väldigt bra. Trots att Molly löper så har hon stenkoll på de stora sniglarna.

Av vår ena granne har vi fått säsongens första vita sparris. Mums, så gott det är. Jag brukar koka den och servera med hollandaisesås och knaperstekt bacon. Vi fick även ett rejält fång nyskördade rabarber så jag kunde göra årets första rabarberpaj. Den här tiden bjuder verkligen på så mycket gott att äta.

En annan sak som jag gillar med den här tiden, det är att jag kan plocka in små buketter från trädgården eller från naturen, och sätta i små vaser lite här och där i huset.

Det sägs ju att det är de oväntade blommorna som man blir gladast för. Det är så sant så. För någon vecka sedan fick jag just en sådan oväntad blomma. Det var en helt ljuvlig hortensia som min dotter Amanda kom med när hon och pojkarna tittade hit till oss i Gyllebo.

Dagens citat:

Gödsel gör ingen nytta i en hög, men med lite spridning skapar det mirakel överallt.

Ha en riktigt fin Kristi himmelsfärds dag.

Annika

 

Dela gärna

6 reaktioner på ”Havet, första rabarberpajen och hundar som löper.”

 1. Havet är en lisa för kropp och själ. Vi var en lite tripp till Simrishamn i tisdags då kom vår son dit, vi satt vi en stund i småbåtshamnen det var lite isig vind, men underbart vackert. Vi hade hund med han gillar sitta och kolla runt. Men på tal om hundar kom där en man med en lös dito, fast jag har egna ogillar jag det faktiskt, man kan inte hundra lite på dom, men icke han kopplade den så vi gick därifrån. Åh hortensian är ju så vacker har några utomhus men de behöver mycket vatten, har också många vårblommor varje dag ser man en ny i rabatten som man glömt bort man planterat. Mina rabarber är på tillväxt brukar koka kräm ala Mor med kanel i, så gott. Däremot har jag svårt för sparris, jag som gillar alla grönsaker annars, tycker de är så trådigt. Ha en fin Kristi Himmelsfärdsdag. Kram/MH

  1. Usch för människor som inte visar respekt och har sina hundar kopplade. Det är oerhört oansvarigt tycker jag. Även om den okopplade hunden är snäll, så är det inte säkert att andra hundar som den springer fram till är lika snälla, och alla människor som faktiskt är rädda. Har du inte provat vit sparris. Jag skalar den väldigt mycket så då blir den inte trådig tycker jag. Den smakar som den man har i sparrissoppa. Ha en fin dag och kram.

 2. Så fin hortensia du fick! Och din lilla vas. Jag fick en sådan av min bästis H häromsommaren. Har den i husvagnen, älskar den.
  Löpande hundar gör sig bäst hemma.
  Trevlig helg!

 3. Vad talande tysta bilder på tillfälligt nästan inte kontaktbara vovvar(!) Inte ens Lykke nyfiken på att följa husse och matte i spåren. Men en normalt kämpastark snigel med sin naturliga husvagn på ryggen. Men förresten… går du helt bekymmersfritt med god balans över spången, utan rädsla att behöva tramp bredvid, ner i det sörjiga vattnet? Jag klarar absolut en sådan spång men inte utan viss känsla av obehag. Som vissa hisnande åkattraktioner på nöjespark. Men spången är gratis att gå på, förmodar jag. Inte Stefan som byggt den, eller?

  1. Spången har gjorts smalare nu det senaste året, så ibland känns det en aning ostabilt faktiskt. Fast jag är inte orolig, jag har nära hem om jag trillar i och blir blöt. Stefan hade säkert kunnat bygga en rejälare spång, men han får hålla sig till att bygga på vår egen tomt. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen