En sörjande svan.

Hej.

I förra veckan när jag gick ner till sjön för mitt morgonbad så hade jag sällskap av ett vackert svanpar som stilla gled fram på vattenytan.

Jag la lite extra märke till dem eftersom det såg så stilla, fint och harmoniskt ut.

Dagen efter var det dags för en löptur istället för morgonbad. Jag njöt av den annalkande våren och av att nästan kunna se hur allting grönskade från den ena dagen till den andra. Stegen kändes lätta och jag njöt för fullt.

Plötsligt hörde jag ett annorlunda läte ute ifrån sjön. Det var som ett klagande och förtvivlat rop. Mitt ute på sjön simmade en av svanarna runt i cirklar och utstötta sina högljudda sorgeskrik.

Strax efter föll min blick på något vitt i vattenbrynet. Det var den andra svanen som låg död i strandkanten. Det var så förfärligt ledsamt att beskåda den sörjande svanen och upplevelsen hängde sig kvar i mig resten av den dagen. Tänk så mycket som händer i djurens värld, saker som vi kanske inte vet om, eller inte skänker en tanke på.

I min hjärna ringde en signaturmelodi från ett barnprogram som gick då jag var barn. Fablernas värld. Kommer ni ihåg den texten, att djuren har ju också känslor.

Joo! Här står vad djuren gör och tänker,
djur har också mänskors känslor,
djuren är väl också mänskor.
Ja det är just vad dom är,
I fablernas värld, i fablernas värld

Jag minns exakt hur melodin går.

Boktips

Jag hittade ingen ljudbok som jag kände för att börja på, så av en slump dök ”Dagbok från ett kvinnofängelse”  av Lillemor Östlin upp. Man kan nog säga att det är en fortsättning från ”Hinsehäxan”. Intressant och lättlyssnad.

Dagens citat:

Ibland räcker det med att bara blunda, för att kunna se lite längre.

Ha en fin tisdag. måndag – jag var lite snurrig där…

Kram kram

Dela gärna

6 reaktioner på ”En sörjande svan.”

 1. Men stackars svanen 😔 undrar vad som hände med den andra?
  Den sången minns jag mycket väl.
  Glad måndag!

 2. Åh va ledsamt för svanen som saknar sin vän, vad kan ha hänt med den? Svanen för mig är frihet den är så ståtlig och vacker och klok. Känner också väl igen fablernas värld, den var allt lite rolig.
  Har du huvudvärk idag också? snart dags för din ögonlocksoperation.
  Solen den skiner men jag tycker det är svalt men jag är en frusenkylling.
  Ha en bra start på en ny vecka. Kram/MH

  1. Ja det var så oändligt sorgligt att se och höra den ensamma svanen, jag blev så berörd. Jag gjorde ingreppet på ögonlocken fredags, så nu är jag ingen vacker syn … men ingen huvudvärk och det blir nog bra när det läkt. Jag tycker också att det saknas lite värme nu. Stor kram till dig.

 3. Åh redan gjort det, var det på båda ögonen? Det tar lite tid innan det läker sen blir det fint för dig.
  Önskar god läkning och god bättring. Ta det lite lugnt nu.
  Kram/MH

  1. Tack så mycket, du är så gullig. Ja, de gjorde på båda ögonen… läkaren sa att hon tyckte det var lättare. Nu tar det lite tid innan man kan se det riktiga resultatet, men redan tycker jag att jag har fått en lättnad i pannan. Kram till dig med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen