Grått och grönt i skön harmoni.

Hejsan.

När jag gav mig ut tidigt en morgon i förra veckan så låg dimman tät över landskapet.

Ramslöken stod som allra frodigast och godast. Jag plockade en liten knippe blad med hem för att lägga i kvällens sallad. Det blir sällan att jag frossar i dessa populära godsaker direkt. Kanske är det för att jag har det alldeles för nära och lättillgängligt, eller så är det helt enkelt för att jag tycker att det har blivit en aning överreklamerat. Nu för tiden ska ju precis allting innehålla ramslök. Det har liksom blivit ”lite fint” med ramslök. Jag älskar all sorts lök, så såklart gillar jag ramslök också, men egentligen inte mer än någon annan variant.

Vitsipporna står också som allra vackrast just nu. Dock gillar de inte kyla, blåst och dåligt väder. Då gömmer de sig under kronbladen, men så fort solen kikar fram och dess strålar värmer minsta lilla, ja då kikar de upp som om de allihopa vänder sina ansikten mot solen. Just den här morgonen var det allt lite extra blyga…

Det gråa vädret och den gröna mossan var så vackert ihop. Det liksom lyste upp av allt det gröna på marken. Det känns så ljust i skogen vid denna årstiden. Så fort träden sedan får blad så kommer all undervegetation att liksom vissna ner eftersom ljuset då  blir betydligt mindre.

Vi längtar alla till sol, vårvärme och till att boken står nyutslagen. Det är ju fantastiskt vackert. Men jag försöker stilla mig. Jag tränar mig i att se de vackra i varje skiftning, i varje sorts väder och i det som är just nu.

Nu börjar den härliga tiden då man kan plocka in små buketter från trädgården.

Vitsipporna växer lite överallt i vår trädgård. I mina rabatter räknar jag dem som ogräs, men annars får de står lite där de vill. Och pärlhyacinterna. De är ju så himla fina. Nästan varje år sätter jag ner några nya små lökar, så nu kommer även de lite här och där. De är som små konstverk när man kikar på dem lite mer i närbild. Så fantastiskt fina.

Även påskliljorna kommer lite här och där hemma hos oss. Jag ”hatälskar” dem. De är inte min absoluta favoritblomma, men ändå bara älskar jag dem vid den här tiden. Pingstliljor är en betydligt större favorit, men av dem har jag bara några få stycken som brukar komma lite senare.

Dagens citat:

Möjligheter möjliggörs genom att omöjligheter omöjliggörs.

Njut av dagen, och se dina möjlighet.

Kram kram

Dela gärna

8 reaktioner på ”Grått och grönt i skön harmoni.”

 1. Ja så bra det är gjort på båda ögonen, kommer bli jättebra för dig. Håller så med dig du är klok Annika som njuter av dagen ser det möjliga i naturen Åh jag får kanske ställa mig vid skämspålen, har aldrig smakat ramslök. Den lök jag använder mest är salladslöken den är mild, vitlök ger mig migrän. Njuter av våren och min ena rabatt är som finast just på våren, allt liksom poppar upp från den minsta lökväxt till påskliljor och tulpaner. Vi njuter nu och ser fram mot lite varmare sen.
  Krya dig och Kram/MH

  1. Nej inte ska du skämmas. Ramslök smakar lite svagt av vitlök så kanske tål du inte det heller. Jag tål inte att äta för mycket rå vitlök, jag blir lite som om jag är bakis av det dagen efter. Jag gillar vanlig purjolök mycket, och rödlök och såklart gräslök. Kram på dig.

 2. Det är en härlig tid nu. Igår var det mestadels sol, men vinden var isig, så det var inte så skönt. Maken var hos doktorn igår,för sin långdragna hosta, som höll på att sluta illa i lördags. I morgon ska han på lungröntgen. Det känns som droppen kan komma när som helst nu, det är mycket…
  Idag är det sol men gräset var vitt av frost. Uppåt dagen kanske det blir skönt ☺️
  God tisdag!

  1. Kära du, jag har läst det du skrev på din blogg, men kunde av någon anledning inte kommentera. Jag håller tummarna för er att allting vänder och ni får en lugn och skön vår. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen