Att varva måsten med njutning.

Hejsan.

När jag har extra mycket ”måsten”, så tycker jag att det är viktigt att varva dem med saker som får mig att må bra.

På jobbet har jag haft årsavslut, och lite extra mycket papper runt mig inför företagets bokslut. Därför har mina tidiga morgnar vid bryggan varit extra betydelsefulla.

Innan jag tillåter siffrorna att börja snurra runt i hjärnkontoret på mig, så har jag vandrat ner till bryggan. I den stora hagen ligger ofta  ”familjen ko” och stirrar misstroget på mig, men så har de inga bokslut att bekymra sig för.

Att pausa och träffa en kompis på lunchen är också skönt. Oftast blir det en tallrik yoggi vid datorn på kontoret, men en dag träffade jag en vän i Kivik.

Efter en god lunch bestående av stekt sill och potatismos var det så avkopplande att sitta en stund på piren och lösa världsproblem.

Ibland kommer ju lille Scott och förgyller mina arbetsdagar. Men den senaste tiden har han varit så förkyld och krasslig så det har dragit ut en aning på besöken. När han väl kom, så såg han missbelåten ut över att hans traktor fått flytta till en avsides hörna i vår trädgård.

Fast allt vägdes upp när han fick känna på vattnet i poolen.

När jag inte har någon liten Scott som avbryter mina måsten så tar jag ibland bara en runda i trädgården och luktar på mina blommor. Just nu är det nog som allra vackrast ute vid gästhuset. Det skänker lite avkoppling i livets alla ”måsten”.

Dagens citat:

Det är svårt att ha roligt om man inte mår bra. Men å andra sidan mår man inte bra om man inte har roligt.

Guldkorn i vardagen för mig, behöver inte vara varken dyra eller storslagna.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen