Vintern sjunger på sin sista vers.

Hej hej

Förra veckan sjöng nog vintern på sin sista vers. Åtminstone kan man ju alltid hoppas på det.

Jag och min fina vän fick stiga upp väldigt tidigt för att vi skulle kunna njuta av gryningen. Solen gick upp runt sex tiden på morgonen, så någon lat sovmorgon blev det inte tal om. Men det var så fantastiskt mysigt och härligt att komma ut i naturen. Skogens alla invånare tycktes redan vara  vakna när jag kom till bryggan. Det var ett hoande, tjattrande och hackande runt om i trädtopparna. Ugglorna verkade föra ett samtal med varandra genom sitt kusliga hoande. Ekorren tycktes smått irriterad då den slog med svansen och tjattrade likt en seriefigur ur Kalle Anka. På avstånd var spillkråkan igång med att hacka i ihåliga träd så det hördes som världens snabbaste trumslagare.

När jag tagit mitt härliga bad så kom Tina också tassande i mörkret. Temperaturen i vattnet närmade sig hela 5 grader, så snart kommer vi att våg ta oss små simturer igen.

Morgonen var rejält dimmig, men jag tycker att det är så vilsamt och vackert med sådana här mörka och gråa dagar också.

Som en kontrast till allt det gråa så köpte jag mig en färgsprakande bukett tulpaner att ha på matbordet.

De senaste veckorna har Stefan kämpat på med sitt onda knä. Han har varit flera vänder i hos doktorn och fått sprutor och blivit röntgad. Men gosa med småhundar det kan man ju faktiskt göra även om man har ont i ett knä, och tur är väl det.

Dagens citat:

Vi är inte alla i samma båt. Vi är i samma storm. Några har yachter, andra har kanoter och en del drunknar. Var bara snäll och hjälp dem du kan.

Ha en fin lördag.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Vintern sjunger på sin sista vers.”

  1. Fem grader åh vad jag fryser, ni är verkligen modiga du och din kamrat! Visst är det mycket bygga bo nu för fåglarna, snart har vi en ljuvlig vår och ännu skönare sommar, jag längtar så mycket.
    Men vad en månad går fort snart är det påsk och mycket folk på vår byggt det behövs ju för alla företagare, konstnärer och andra.
    Ha en fin helg/MH

  2. Det får vi verkligen hoppas att vintern sjungit sin sista vers. Men man vet aldrig.
    I onsdags eller om det var torsdags, så badade vi. Det var fyra veckor sedan sist. Åtta grader i vattnet, nio i luften. Isvindar. Det var första gången vattnet verkligen känts kallt. Visst är det konstigt hur man uppfattar det.
    Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen