Vilken gåva en ny dag är.

Hejsan.

Nu när allting runt mig har stillat sig en smula, så kan jag inte låta bli att häpnas över vilken gåva en ny dag känns som. Den där första timmen strax innan solen stiger upp, den är magisk.

Det var så sagolikt vackert när jag traskade ner till sjön tidigt en morgon. Dimman låg som ett duntäcke över ängen och jag kunde nästan svära på att jag såg skymten av små älvor dansa förbi därute i hagen.

I sjön gjorde gäddorna cirkusvolter i vattnet så att deras feta stjärtar bildade vackra ringar på den spegelblanka vattenytan.  Jag simmade sakta runt i det ljumma vattnet och kände mig fullständigt närvarande, såklart lite spänd på om någon gädda skulle försöka sig på ett tjuvnyp i mina tår.

Som så många gånger förr, så förundrades jag över vilken gåva en ny dag känns som. En ny dag vid bryggan som är alldeles gratis (förutom slitaget på skorna för att ta mig dit) men ändå bland det mest värdefulla jag kan tänka mig. Jag är så tacksam för mina morgnar här.

Den senaste tiden har jag lyssnat klart på en ljudbok som heter ” Onaturlig död”, skriven av rättsläkare Richard Shepherd. I boken får man följa hans liv som rättsläkare och några av alla hans fall som obducent. En verkligt intressant bok tyckte jag.

Så har jag såklart lyssnat på några sommarprat som ju hör sommaren till. Charlotte Kalla var en mysigt sommarpratare, hon är ju så gullig – den tösen. Men ett särskilt berörande sommarprat var det som Pär Lärnström bjöd på. Inte ett öga torrt där inte! Lyssna om ni har möjlighet.

Dagens citat:

Du vet att du är lycklig när du inte vill sova för verkligheten överträffar drömmarna.

Ha det fint.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Vilken gåva en ny dag är.”

  1. Ska lyssna på sommarpratarna de är så intressant. Boken likaså den ska jag försöka fixa. Livet och döden går hand i hand. Har suttit vid en del bäddar och det är mycket som händer onekligen i det sista andetaget. Dina foton kan jag inte utan beundra du är så duktig Annika! Idag har jag lyssnat på Annette och Håkan i Järrestads kyrkan vilka musiker de är en njutning verkligen.
    Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen