Vi människor är så hialösa.

Hejsan.

Det finns ett utmärkt skånsk ord som beskriver precis hur jag tycker vi människor är. Hialösa. Det betyder otåliga på riktig svenska. Hialösa och en smula *glymska, det är precis vad vi är.

*glymska = glömska

Vi vill ha jul så fort löven fallit från träden. Sen vill vi kasta ut hela härligheten så fort det ringt in för ett nytt år. Då vill vi ha vår på direkten. Ut med gran och julstjärnor och in med tulpaner och lökar. Efter det längtar vi ihjäl oss efter sommar och semester. Fort ska det gå i ett rasande tempo. Min mamma sa alltid ”du trår livet ur dig tös”.  Och nog ligger det en massa sanning i det.

Samtidigt oroar vi oss och påstår att naturen är ur led. Att allting bara blir tidigare och tidigare för varje år som går. Och blir allting sent, så *förgryser vi oss för den saken skull. Kommer snön i april så är det häpnadsväckande, trots att det bevisligen hänt förut. Blir det sommar tidigt, så ojar vi oss över det, fast att det inte alls är första gången det händer.  Jag minns själv en gång … det var vinter när jag åkte in på BB 1:a maj, och sommar några dagar efter när jag kom hem.

* förgryser = häpnas över

Jag tror att vi alla, lite till mans faktiskt, är ganska glömska vad det gäller just väder. Hur många minns hur vädret var i fjor, för exakt ett år sedan? Gör du det?

Tack vara min blogg och mina eviga blogginlägg så vet jag att hemma hos oss planterades det penséer för glatta livet.

Även om jag sett att det redan nu säljs penséer i affärerna, så känner jag då rakt inte för att sätta igång med vårbruket i Gyllebo redan. Sådär är det, det ena året är inte likt det andra, för hur tråkigt skulle inte det bli. Naturen är olika och vi själv är också olika.

Den här våren stormar det massor till exempel, vilket jag fick känna på i söndags. Har ni missat blogginlägget om mina sandblästrade hundar så hittar ni det HÄR.

Istället för att blåsa iväg vid havet, valde vi att vandra vid Forsemölla i skydd av backar och skog.

Att sedan komma hem till stugan och tända fyr i kaminerna var så himla mysigt, då gjorde det ingenting att stormen rev utanför. Lite babygos på det, så spelade vädret ingen som helst roll.

Dagens citat:

De säger att jag har förändrats mycket, jag säger att mycket har förändrat mig.

Ta det lungnt och njut. Kram Annika

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Vi människor är så hialösa.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen