Vi har i allafall tur med vädret.

Gomorron.

Alltså, vilket kalasväder vi har fått. Åtminstone här nere på Österlen. Solen strålar, fåglarna kvittrar och vädret är precis sådär som vi alla vill ha det när våren nalkas.

Plötsligt har vi glömt bort vinterns mörker. För totalt mörker kändes det som vi fick, den här gångna vintern. Vi hade ingen snö och ingen sol. Det blev nog den gråaste vinter som jag någonsin kan minnas. Därför känns våren nu så innerligt välkommen.

Med våren kom också coronan. Nu har allt fokus vänts mot det hemska viruset och mot alla restriktioner  som vi inte är vana vid. Många tänker på vad de inte kan och inte får, istället för allt som ännu är som vanligt.

Vi glömmer så fort. Jag tror att om vi bara lutar oss tillbaka och gillar läget, så kommer det nya dagar med nya, helt andra problem.

Jag försöker verkligen att njuta av nuet och av allt det som livet nu för med sig. Vitsipporna. Mitt lilla barnbarn. Så njuter jag av att vi faktiskt har väldig tur med vädret just nu.

Snart kommer regniga dagar och det får bli annat pyssel istället. Bonden kommer förmodligen att klappa händerna och jag får plocka fram nål och tråd igen.

Dagens citat:

Gud gör larver till fjärilar, sand till pärlor och kol till diamanter med tid och tryck. Han jobbar på dig med.

Ha det fint.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen