Vad är en god jul?

Hejsan.

Först vill jag börja med att önska er allihopa en riktigt God Jul!!

Vad är då en god jul egentligen…. Ju äldre jag blir, ju mer inser jag att en god jul för mig inte har med saker, pengar eller en massa mat att göra. Nej, en riktigt god jul handlar enbart om kärlek och gemenskap. Att ingen av mina nära och kära mår dåligt. Att alla har det bra.

Ett par dagar före jul blev jag rejält förkyld och det satte en del käppar i hjulet för mig. Jag skulle egentligen varit på en begravning och tagit farväl av min fine farbror Jan-Åke, men jag fick avstå för att inte riskera att sprida mina basilusker  vidare till alla andra. Testet visade negativt för covid, men såklart ville jag inte smitta ner folk med andra saker heller.

Istället gick jag ut i skogen och skänkte min farbror kärleksfulla tankar. Jag känner så mycket tacksamhet för alla fina minnen han och hans fru bidraget till i min barndom. Jag känner också en stor tacksamhet för att vi kusiner hann arrangera den lilla sammankomsten där hela syskonskaran kunde träffas… en sista gång där alla var med. Det var som om allting var menat… Sov i ro, fine Jan-Åke♥

Att sorg och glädje går hand i hand, det har jag med stor tydlighet fått uppleva det här året. Den där dagen lyfte jag mitt ansikte mot solen och njöt. Ovetande om nästa dråpslag, men även ovetande om nästa stora lycka. Ovetande om framtiden och vad som väntar runt hörnet!

Vad är då en God Jul…. En god jul är en önskan om mänsklig kärlek såklart!

Dagens citat:

Det vackra med sorg är att grunden till den är kärlek.

Var rädd om varandra och njut av det ni har. Allting kan förändras på en enda sekund.

God Jul och kram från mig, Annika

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen