Alla samlas vi i köket.

Hej hej

Såhär dagarna före jul så har vi alla våra olika sysslor och prioriteringar.

Jag går min vana trogen till sjön de allra flesta morgnar. Även om det finns arbete som väntar, så vill jag unna mig den här stunden.

Den här morgonen var solig och kall. I vattnet var det bara några ynka få grader. Men det var så vackert när solen steg upp över trädtopparna.

Hemma i köket var familjen som så ofta samlade när jag kom hem. Just köket är ju bästa mötesplatsen av alla. Här kan man pyssla med lite av varje. Som att sitta sida vid sida och plugga tillexempel.

I ugnen gräddades julens goaste valnötsbröd. Ja, de där bröden var så våldsamt goda att det ena brödet bara försvann direkt. Eftersom vi alla ville provsmaka en varm skiva till förmiddagskaffet så tog det såklart slut. Försvinnandet goda bröd, det är vad man nog kan kalla dem för.

När bröden sedan var klara så var det dags för mandelmusslorna. Såklart valde vi han med störst tumme till att tumma ut dem i formarna.

Ja, köket är nog den plats vi alla gillar att samlas på. Här trivs vi, och såklart ligger Molly och Lykke och myser framför braskaminen i väntan på någon smakbit.

Dagens citat:

Det bästa med julen är att man får vara tillsammans.

 

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Alla samlas vi i köket.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen