Julen utan klappar och utan mistel.

Hej.

Det här årets jul har på många sätt varit väldigt annorlunda för oss. På både gott och ont.

Som en god sak hör nog årets julväder. En vit underbar jul har vi fått. Redan dagen innan lillejulafton så kunde jag nästan känna doften av snö på min morgonrunda. På vattnet hade isen börjat lägga sig och temperaturen var bara en halv grad i sjön.

Min förkylning hade lugnat sig och jag tyckte bara att det kändes uppfriskande med mitt bad den tidiga morgonen. Det får man nog säga var en god sak.

Värre var det för Stefan, som började få problem med en liten tandusling i ovankäken. Den lilla tanduslingen skulle komma att göra julen ganska plågsam för maken min. Stackars honom!! Det var en väldigt ond sak.

På lillejulafton for vi iväg för att köpa oss en liten julgran. Bara tre ynka granar återstod, så där hade vi faktiskt ganska stor tur. Tur att vi inte blev granlösa den här julen. Vi pyntade och pysslade och när vi fäste Johnnys stjärna i granens topp, då kändes det väldigt gott!

Värre var det med misteln, för den lyckades jag inte hinna köpa till jul. Men å andra sidan behövs det ju faktiskt ingen mistel här hemma. När Stefan kom tassande med den oväntad julklappen till mig, ja då kunde det kvitta ifall det hängde mistlar i dörrkarmen eller inte. Ett litet äppelhalsband av Lancing kräver ju alltid en kyss.

Men vi skulle ju faktiskt inte köpa några julklappar till varandra det här året. Familjens överenskommelsen var, inga paket till vuxna personer… hur jag nu ska tolka det;-)

Dagens citat:

Det är underbart att hitta någon som känner till alla dina brister, misstag och svagheter och tycker att du är helt fantastisk just för att du är den du är.

Ha det gott.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Julen utan klappar och utan mistel.”

  1. Jamen visst går det bra att pussas utan mistel. Inte kul med ond tand hoppas det löser sig. Vi hade också en jul utan klappar till vuxna. Men mina barn blir aldrig vuxna tänker jag, inte på julen i alla fall. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen