Sommartider hej, hej …

Hej hej.

Dessa underbara sommartider. Njuter ni? Det gör jag – för fulla muggar.

Några som också tycks njuta fullt ut, det är alla nyckelpigorna. I år är de många fler än vad de brukar vara, och fler verkar de ju att bli 🙂

Är det förresten någon som minns Skånes nyckelpigsinvasion på 70-talet? Det gör jag! Efter den sommaren så tror jag att vi alla hade en bitter, besk smak av dessa små röda baggar. Ja, för det var totalt lönlöst att försöka äta någonting utomhus utan att samtidigt få en ett par små knapriga ”pigor” i munnen. Mina döttrar skrattar nu lite åt mig, när jag bestämt hävdar att jag vet exakt hur en nyckelpiga smakar. Beskt!

Ute i kohagen har det i år gått en liten brun kalv som stundom blivit smått mobbad av de tuffa hästarna. Fast efterhand som sommaren gått så har den lilla kalven växt till sig, och nu ser det ut som om han kaxat till sig rejält.

Sommarmorgnarna är kanske som allra bäst i augusti. Allting slår av på takten och tempot saktar in.

I skogen har det blivit alldeles tyst nu. Inte en fågel sjunger längre. Deras ungar har flugit ut och blivit självständiga och kanske sitter de utschasade fågelföräldrarna nu bara och hämtar andan innan de ska bege sig till sydligare breddgrader.

Sommartider – nog går det lite för fort alltid!

Dagens citat:

Den stora skillnaden mellan tid och pengar är…

Du vet alltid hur mycket pengar du har, men du vet aldrig hur mycket tid du har kvar i livet…

Så när det gäller tid då gäller inte regeln:  ” den som spar – han har”… något att tänka på.

Ha det fint.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Sommartider hej, hej …”

  1. Helt magiska foton Annika, jag har inte tänkt så mycket på de där små pigorna, men hade fått in två senast lilla barnbarnet var här, mormor vi måste släppa ut dom. Jag har en kärlek till kor är ju uppväxt med de stora fina djuren också ger de go mjölk. Saknar faktiskt sommaren som gått och nu är jag inne på mer än två veckor med mitt onda ben, stor sannolikhet en muskelskada då jag höll på falla på en loppis för två veckor sen. Hur mår du nu Annika?
    Så sant ,så sant ditt citat. Men vi hoppas vi får leva ett bra tag till.
    Kram/MH

  2. Ja! Jag minns. Det krasade under skorna när man gick. Jag har själv nämnt det flera gånger denna sommaren eftersom det är många nyckelpigor i år.
    Nu är vi på plats igen, om det skulle suga i fikatarmen, så hör av dig! Man kan ju ringa även på Instagram. Teknikens under…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen