Skotta gångar och mata fåglar.

Hej hej

När maken min blev inlagd på lasarettet, så slog vädret till ytterligare och vi fick en massa ny snö. Under en hel dag vräkte det ner stora bomullstussar från himlen. När det sedan för ett kort tag blev ett uppehåll så passade jag på att ge mig ut med snöskyffeln i högsta hugg.

Våra små hundar har inte så lätt för att ta sig fram i hög snö, så jag skottade några extra roliga gångar runt huset åt dem. Det såg verkligen ut som de älskade att springa runt i sin snölabyrint.

När jag skottat gångar till både vedbod, gästhus och lilla orangeriet, så var det dags att utfodra de hungriga små fåglarna.

Samtidigt som det är en välgärning att mata hungriga djur så är det väldigt kul att ha dem nära inpå och lära sig namnet på de olika sorterna. Är ni bra på fågelarter? Den lilla blåmesen till exempel, den kan väl alla känna igen.

Eller talgoxen? Den är något lite större än blåmesen och har sitt gula bröst med en svart rand.

Pilfinken är nog den vanligaste fågeln hemma hos oss. Den förväxlas ofta med gråsparven som egentligen är ganska sällsynt tror jag. Skillnaden på dem är att pilfinken har en svart kindfläck.

En fågel som alla hört talas om, men som kanske inte alla känner igen, det är bofinken. För visst har ni hört Eva Rydberg sjunga om ”den närsynta bofinken Knut”? Huruvida den är särskilt närsynt, det vet jag förstås inte.

Ja, det är kul med alla vilda djur som söker sig närmre nu på vintern.

Dagens citat:

Livet är som en kamera. Fokusera på det som är viktigt och fånga de bästa ögonblicken. Lär av misstagen, blir det inte bra – knäpp en ny bild.

Ha en fin torsdag.

Kram Annika

Dela gärna

10 reaktioner på ”Skotta gångar och mata fåglar.”

 1. Underbara foton och just när snön ligger så där orörd det är så vackert. Så många olika fåglar ni har, superfina foton på de där söta små djuren. Förstår att de trivs i Gyllebo för där finns deras matmor.
  Var längesen vi hade en sådan vinter och så pass ihållande, nu är det mesta borta och i stället är det förödande översvämningar, det är illa. Får vi mer vinter tror du? vi har februari men så tänkte jag den började redan i november. Ja vi får se vi bestämmer inte över det och det är tur.
  Må väl och fin torsdag. Kram/MH

  1. Översvämningarna är inte kul. Vatten kan ställe till med så mycket. Ja, jag har hela tiden trott på en kall och lång vinter, så man vet ju aldrig…. fast idag när solen sken så hörde jag det där första fågelkvittret som påminner om våren. Fåglarna märker att dagarna blir längre nu. Ha det fint. Kram kram

 2. Jag är dålig på fåglar. Bättre på att skotta🤪 vad vi har fått skotta denna vinter!
  Nu ska vi bege oss på en runda till Tomelilla och Kivik. Får passa på när vädret är okej.

   1. about Herr Stenmark,
    ” He rarely competed in the other disciplines, as he was not comfortable with speeds in excess of 120 km/h (75 mph).”….!!
    arrgh, i only travel 80 kph in my car…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen