Skaldjursfrossa en vacker augustikväll.

Hejsan

Augustikvällar kan vara så underbara tycker jag.

Ofta kommer det lite värme då och naturen är så vackert mogen på något vis.

En kväll hade vi bestämt oss för en liten skaldjursfrossa här hemma i Gyllebo. Fast om man är en liten badsugen gosse, så får bad såklart gå före kräftkalas. Och ska man bada själv, så får det duga med mormors braspanna. Allt för säkerheten. Solhatten hade på något vis också försvunnit. Men bättre brödlös än rådlös heter det ju.

Efter det var vi alla både hungriga och väldigt sugna. Och visst är det bland det mysigaste som finns, att sitta ute och äta och sörpla länge, länge, och bara njuta!

Och när allt sedan var uppätet och disken avklarad, då kom vi på att vi skulle odla lite svamp. Ostronskivling i en halvrutten björkstam, det kan bli ett intressant projekt.

(tack min vän M som gav mig material och inspiration till det här projektet)

Allt som brummar tycks intressera lille Scott, så han verkade synnerligen förtjust i svampodling, som ju kräver en brummande borrmaskin.

Men när solen sjönk och dagen gick mot sitt slut, då var den äldste och den yngste grabben båda ganska trötta. De satt helt enkelt bara där och mös tillsammans och lyssnade på Babblarna på mobiltelefonen. Precis som man ska göra när man badat, haft kräftkalas och odlat svamp.

Dagens citat:

Tillbaka från semestern…. dagens stora frågor:

  1. Vad har jag för lösenord?
  2. Vad jobbar jag med?

En arbetsvecka har nu gått och mitt minne har klarnat. Hoppas ni har fina dagar och njuter av sensommaren.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen