Rött

Hejsan.

Det är tiden då man mest ser rött. Inte alls av ilska utan snarare av pirrande höstkärlek.

Jag undrar hur ilskna tjurar egentligen mår nu på hösten ….eller nej, det där med att de skulle påverkas av den röda färgen lär ju faktiskt bara vara en skröna. Man skulle nog kunna vifta med ett par skitiga kalsonger och få en tjur både vrång och arg. Jag tror att det är själva viftande som irriterar tjurar mest.

En vacker röd ros på stam har jag fått från mitt jobb. Den då halvdöda rosen skulle kastas för nya fräscha exemplar att sälja. Istället fick den flytta hem till oss där den nu belönar mig med mängder av söta små blommor. En röd ros mot ett rött hus, ja det kan ju faktiskt vara väldigt fint.

Ännu blommar det frikostigt lite här och där i vår vilda trädgård. Inte bara rött.

Den vita höstanemonen ser en smula tilltufsad och skamfilad ut, men blommar det gör den än. Likaså hortensian.

Den sista rosen och den där rönnsumaken som jag tycker är så himla läcker. Det där sista att glädjas åt innan kylan och frosten skapar annat att förundras över.

Så tänkte jag komma med ett litet boktips så här när hösten är här och man vill krypa in under en varm filt och bara mysa. Den bok som jag lyssnat på är ”Barnhemmet från helvetet”. Det är en historia om den lilla flickan som i en fattig tid blir skickad till ett kloster för att tas om hand av nunnor. Det är en fruktansvärd berättelse om ett barns uppväxt i en ondskefull nunnans våld.

Dagens citat:

En fågel som sitter i ett träd är aldrig rädd för att grenen ska brista, därför fågelns tillit är inte till grenen utan till sina egna vingar. Lita alltid på dig själv.

Må väl, kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Rött”

  1. Underbara foton, och sången i en röd liten stuga, fin text. Har också en hel del som blommar ännu, många fina pelargoner de får in när frosten kommer jag är beredd. Tänker på det att det kanske inte blir så många nästa år de odlas ju ofta i drivhus den första tiden och hur mycket ska det kosta?
    Jag tänker ofta på min barndom var den inte mycket enklare trots allt. Inte så stora krav på det ena eller andra. Låter för hemskt för den stackars flickan, dock en nunna som ska ha ett hjärta av guld och en tro… Så sant citat om och med fågeln. Må väl denna andra november. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen