Otto Lars är sålt.

Hejsan.

Otto Lars är Stefan Hantverkarns stora fina lager i Simrishamn. I dagarna har köpet blivit klart och fastigheten har nu bytt ägare.

Jag minns så väl när lagret byggdes. Det känns nästan som i går,  fast det nog är lite mer än femton år sedan nu.

Jag kommer ihåg hur Stefan då ville satsa på sitt företag och bygga sig ett rejält lager. Dock behövde han låna lite kapital. Banken blev tveksam och sa nej… Då blev det tack och adjö till den banken. En tjänsteman på en annan bank löste problemet. Han kikade på resultatrapporten som jag skrivet ut och ställde sedan en enda fråga till Stefan:

-tror du själv på ditt företag?

-självklart, svarade Stefan, det är ju hela mitt liv, vad ska jag annars tro på …

Det avgjorde saken.

Företaget och Stefan bytte bank och så så togs det första spadtaget för bygget.

Om jag minns rätt så blev det Finja som fick leverera färdiga väggelement. När grunden var förberedd så levererades väggarna i klara element på en lastbil, helt enligt ritningen.

Sedan kom Ejlertslund Grus & Betong med stora betongbilar och hela golvet göts.

Takstolarna kom på plats, och sedan var det fönster och dörrarnas tur.

Företagets duktiga murare, Bröderna Widerberg, murade upp innerväggarna i ett flygande fläng. Sedan var det mest bara ”finlir” som toaletter, kök och personalutrymme kvar.

Lagret har varit företagets nav. Där har en hel del snickeri utförts. Där har material, maskiner och arbetsredskap förvarats, och där har arbetarna ofta haft sin naturliga samlingspunkt på morgnarna. Inför årets ledigheter och semestrar har vi ofta samlats där på Otto Lars för lite avslutningsfest.

Även om vi haft företagets kontor här hemma i vår bostad, så har jag haft ett stort och bra arkiv där på lagret.

Nu har Otto Lars alltså fått nya ägare, och jag vill önska dem all lycka till där i fortsättningen.

Vad Stefans nu ska göra, när han inte längre har ett lager att köra och titta till varenda morgon, ja det vet han nog inte riktigt. Jag tycker att han kan börja gå och bada i Gyllebosjön 😉

Dagens citat:

De flesta människor missar möjligheten, för den är klädd i overall och liknar arbete.

Ha en härlig dag.

Annika

 

Dela gärna

6 reaktioner på ”Otto Lars är sålt.”

  1. Med blandade känslor det där att avsluta det som varit en del i livet en vardag. Härligt du har allt dokumenterat. Så kan jag även känna då vi lämnade vår fina ICA butik, men det var på den tiden idag hade det varit väldigt tveksamt med de där små söta lantaffärerna, hur ska man konkurrera med de större en omöjlighet. Men sen kan jag tänka och vända på myntet, det är dyrare att köra idag, känns som jorden snurrat ett varv och är tillbaka på ruta ett där allt från början startade. Jag är uppväxt på landet det var där jag lärde mig gå och på den tiden så fanns det en butik i varje vrå känns det som. Min syster jobbade i en liten butik, och jag var med som femåring och fick en tvåkrona i lön haha. Var det där det började mitt intresse för affär, får tacka Inga och Hilding och deras hund Douglas som tände min stjärna. Nu tycker jag Stefan ska njuta av livet gå med dig till bryggan ,nä han behöver inte bada, haha. Kram och fin torsdag/MH

    1. Åhhh jag älskar ditt uttryck att jorden snurrat ett varv och hamnat på ruta ett igen. Precis så tror jag att det kan vara. Var tid har sitt och man måste njuta av det som är nu. Kram kram

  2. Då börjar en ny tid för Stefan och delvis även för dig. Har han avvecklat firman helt, eller fortsätter han med lite småjobb? Vad ska du göra? Vad jag förstår har du skött kontorsdelen?
    God torsdag!

    1. Företaget får finnas kvar i några år till, så om Stefan vill så kan han ta sig an lite småjobb. Jag har haft ett vikariat sedan April på Lokalföreningen i Brösarp (på heltid så det har varit en tuff tid för mig tidsmässigt). Jag trivs jättebra där och har jag tur så finns lite jobb där för mig även till våren … annars får jag ut och leta sommarjobb 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen