Rosor, dahlior och någon anemon.

Hejsan.

Just nu håller allting på att spricka ut i fullaste blom. Rosorna lyser upp lite överallt hemma i min trädgård. Eftersom jag inte kunna hålla mig till en kulör när jag valt nya plantor, så finns det nu rosor i olika färger, som rena regnbågen. Fast det är ganska fint det med, även om det inte matchar direkt.

Odlingsbädden med dahliorna börjar också få utslagna blommor nu.

På den största av dahliorna satt en så vacker skalbagge en kväll när jag kom ut. Det var en gräsgrön guldbagge som var ungefär lika stor som en rejäl humla. Jättefina är de tycker jag.

Springrunda i regnet.

Om förra veckan var varm och solig, så ändrades det dock när vi kom till söndagen. Då blev det åska och regn i massor. Jag passade på att ta mig en joggingrunda runt sjön. Fast jag hoppade över badet, även om jag var ganska badsugen när jag kom till bryggan. Anledningen var att jag var  orolig över att jag inte skulle få på mig de dyblöta kläderna igen, om jag tog av mig dem där i skogen. Och att springa naken hem skulle kunna skapa väldiga rabalder i grannskapet.

Hästarna tycktes också tycka att det var skönt med lite regn.

Dagens citat:

Nej, det finns inget som heter ständig framgång. Och nej, det finns heller inget som heter ständig motgång.

Ha en härlig torsdag.

Kram Annika

 

Dela gärna

7 reaktioner på ”Rosor, dahlior och någon anemon.”

  1. Underbara rosor det går hur fint som helst att blanda olika färger, det är bara vi människor som tycker det. Vi har rosor längst vägen jag gör aldrig något vid dom de kommer tillbaka år från år. Kom att tänka på psalmen med en vers, Tack för rosorna vid vägen tack för törnen ibland dem…
    Åh ja anemoner blå eller lila, gula rosor och liljekonvalj det var den buketten jag bar när jag blev fru.
    Det är ett stilla regn denna torsdag, jag ska i eftermiddag lyssna på musik i Järrestad kyrka så rofyllt och vackert. Hästar och kor tacksamma och fotografera. Men så underbar skalbagge.
    Fin torsdag till dig och alla andra. Kram/MH

  2. Vackert glänsande skalbagge, en bevingad klassisk liten fe ur en saga. Och man ser den så mycket hellre sitta ute på en dahlia än på örngottet inne i sovrummet. Fin känsla med hästarna också – Hur stor hage de än har så väljer de att stå intill varandra. Och ditt morgondopp är alltid lika avundsvärt. Själv får jag nöja mig med att vattenkranen i trädgården skickar en ganska ovälkommen stråle, riktig kaskad, över hela mig, med nybroderad blus och allt, innan strålen lugnar sig för att bli till morgonens första kaffevatten. (Man har ju inte som du en pigg hantverkare inom räckhåll.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen