Söndagsutflykt med äppelkaka på Backagården.

Hejsan.

Förra söndagen kom vi ut på en liten utflykt med min svåger och hans käraste.

 

Första stoppet blev på Terracotta home, som hade ”poppat up” i Borrby med krukförsäljning den här sommaren. Där blev jag och Bibbi vars en kruka rikare, innan vi susade vidare till Hagestad. Där vi hamnade på Reuniongården.

När vi kom till Löderup så gjorde kaffesuget sig påmint. Vi stannade vid Backagården, där det förr var en eternellgård med självplockning av  evighetsblommor. Nu var här en plats för musikuppträde och servering av både mat och dryck. Vi valde kaffe och varm äppelkaka och slog oss sedan ner i det mysiga växthuset.

En enda gång förut har jag varit här på Backagården i Löderup. Den gången var det julfest med mitt jobb och jag var höggravid med Amanda. Fast det där är ju mer än trettio år sedan nu. Lika fint och mysigt är där än!

Vi avslutade vår utflykt med att besöka Pellgaardska, en affär med antika saker. Det var kul att gå runt och titta, men ingen av oss behövde ju något egentligen.

Dagens citat:

Det finns en rytm i livet. Det finns en sång i tiden. En tunn tråd som lätt kan brista, om vi inte tar vara på dem vi kan mista.

Tack M och B för en mysig söndag. Min nya kruka står ännu och väntar, men tids nog kommer en fin blomma att hamna där i, jag måste bara bestämma mig.

Må gott och kram Annika

Dela gärna

12 reaktioner på ”Söndagsutflykt med äppelkaka på Backagården.”

 1. Härligt med utflykter. Har också fyndat på Terrakotta i Borrby blev en kul vas med en apa eller vad det nu heter tappade det precis. Trevlig kille som står där också och säljer. Reunion har otroligt fina kläder och mysigt och vandra där, liksom Backagården. Har också får många år sen plockat eterneller där men är den tiden förbi eller ja där vet jag, men annars? Minns att Hylkegården hade jättemycket det var mor Signe som höll i det, ja det blev lite reklam men väl värt besök hos dem alla. Så rätt citat Annika, mycket lätt, ta tillvara på tiden och livet.
  Kram/MH

 2. Alice Radomska

  Dina idylliska bilder – alltid lika påpassligt känsliga – borde skänka mig morgonharmoni, men jag har tydligen vaknat lite för orolig i dag. Vad vackert det mörkrostat laxröda dragspelet ligger, men i ljusstaken där intill oroar det mig att det bara är små stumpar kvar av ljusen. De räcker för en sista tändning. Fina bilder ute i det milda sommarljuset, med din hantverkare belåtet avkopplad. Och redan rubriken med äppelkaka är ju go’. Jo, bilderna och texten gör gott, Fin bild på dig vid nyinköpta krukan som slutkläm. Ordet ”Pottery” på krukan får mig att tänka miss Marple också skulle gillat den och köpt hem den till sin by. Minns dock ej vilken bok ett krukmakeri förekom lite extra mycket i.

 3. Härlig utflykt och jag älskade verkligen Pellgaardska!😍 Fast jag var i Skåne 6 dgr så hann jag inte med hälften av det jag ville!😅
  Hoppas kunna åka i augusti igen eventuellt. Så snygg kruka du köpte och du är så fin på bilden med😍

  Kram💛💛

  1. Åhhh tack för din fina komplimang. Det finns mycket att se och uppleva här på ganska litet område, så jag förstår att du inte hann med allt du kanske ville se och göra. Hoppas du får möjlighet att återvända i augusti. Stor varm kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen