Rimfrost och minusgrader.

Hej hej

För en vecka sedan sjönk temperaturen rejält och vi fick många minusgrader. Hemma visade min termometer på  minus tolv när jag gick ner till sjön på morgonen. Runt om på alla träden hade rimfrosten lagt sig så vackert på varenda liten gren och kvist.

På bryggan var det snorhalt och att ge sig ut där kändes litegrann som ”Bambi på hal is”.

I sjön vid slottet låg alla gässen, som om de ville njuta lite extra av att vattnet ännu inte frusit till is.

För någon is hade det ännu inte blivit på sjön. Vattentemperaturen låg ju fortfarande på hela tre grader.

På en sida på facebook såg jag att någon undrade om det fanns is på sjön så han skulle kunna pimpla. Jag log lite roat för mig själv och tänkte skriva att det kunde kanske fungera om han vore Jesus och behärskade att gå på vatten. Men sådär skrev jag förstås inte, för man ska vara hövlig i sina kommentarer. Jag upplyste istället försynt att det nog inte var att tänka på under de närmaste dagarna.

En annan kall morgon åkte jag med Stefan för att fylla på foderautomaten på jaktmarken och för att hjälpa till att tömma minneskortet i åtelkameran. I Kivik var det så vackert i hamnen att jag var tvungen att knäppa några snabba bilder.

Extra fint var det att komma ut i jaktstugan i skogen och få se alla de troféer som min pappa Kurt skjutit under sina glans dagar, som skogvaktare och jägare. Dessa horn har fått flytta dit ut, som ett arv till svärsonen hans. Naturligtvis känns det fint att de nu sitter i den där i den lilla jaktboden och minner om honom ♥.

Jag fixade med kameran och Stefan fyllde på foderautomaten innan vi körde vidare.

Dagens citat:

Livet är allt bra ironiskt ändå. Det krävs sorg för att veta vad lycka är. Det krävs oljud för att uppskatta tystnaden. Det krävs saknad för att förstå vikten av någons närvaro.

Önskar er alla en ny fin vecka.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Rimfrost och minusgrader.”

 1. Rejält kallt ännu men nu i veckan går det mot plus. Lite synd på ett sätt, vägarna kunde blivit bra sen kunde snön ligga kvar på fälten. Vilka fina horn, märkligt hur det ena är så bockat är det inte ovanligt? är inte emot jakt alls min svärson jagar och vi behöver våra viltvårdare. Men kunde inte utan häromdan när jag stannade ner innan Toarpskogen och satte på varningsljusen för där kom en familj med hjortar, dessa ståtliga handjur med de enorma hornen efter honom sprang en hona. Jag sa för mig själv spring snälla spring, när jag kom till Toarpsskogen förstod jag att jakt pågick.
  Älskar alla dessa underbara djur i vår natur det ger en sån frid i sinnet och själen och beskåda dessa. Det är så tänkvärt dagens citat.
  Ha en fin måndag. Kram/MH

  1. Ja det stämmer att ett av hornen har en lite rolig ”knorr”, den trofén minns jag extra mycket från min barndom. Jag är som du… jag är vann vid jakt och äter kött – ändå hoppas jag alltid att djuren ska undkomma och klara sig. Ha en fin dag. Kram kram.

 2. Här är tjock is på sjön. Det åka skridskor hej vilt, överallt.
  Fint ställe att kunna sitta och minnas din pappa.

  Glad måndag!

  1. Nu har vi också is på vår sjö och jag har sett att de åker skridskor vid badbryggan, dock är det ännu öppet vatten på sina ställen så det är nog ändå vanskligt. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen