Prinsen i vår damm.

Hej hej

I vår lilla damm i trädgården har det i sommar bott en groda. Varje kväll har jag sett hur den har klättrat upp på kanten,  där den satt sig på en mossbeklädd sten precis ovanför vattenytan. Kanske väntar han på att bli kysst…

De senaste dagarna har sommaren verkligen kommit tillbaka med råge, och det har varit fantastiska sommarkvällar som vi njutit av.

En tur med småhundarna ner till sjön en ljummen septemberkväll, ja det känns ju verkligen som ren och skär bonus.

Dock märks det nu att dagarna blir kortare och att skymningen faller allt tidigare. Inne i skogen blir det mörkt och dunkel fort nu.

På en av mina vandringar runt Gyllebo stötte jag på en liten söt snok. Det var en unge som hade så bråttom att försöka ta sig över vägen in i det höga gräset. Dock såg det ut att ta en hel evighet för den lille ” Sir Väs” att mödosamt ringla sig över den breda vägen. Med en pinne plockade jag upp den lille ormen och  la honom på en säkrare plats.

I veckan har vår älskade lilla dunboll, Lykke, fyllt hela 7 år. Jösses så fort tiden rusar. Grattis min lilla mammagris.

Visst skulle man önskat att tiden stannade upp en liten smula. Inte så att allting stod helt stilla, nej, det hade räckt med att det gick lite mer i slowmotion. Kanske kan jag gå ut i dammen, kyssa grodan och önska mig det, att allt inte gick så himla fort hela tiden. Fast nej, det här med att kyssa grodor det har jag nog växt ifrån nu… tror jag … kanske …

Dagens citat:

Få någon att le idag – men glöm inte bort att du själv också är någon.

Ha det fint, le mer och våga kyssa en och annan groda ibland.

Kram Kram

Dela gärna

4 reaktioner på ”Prinsen i vår damm.”

  1. Älskar grodor de är så mysiga. Dottern med familj har en bäck på sin tomt där är ofta grodor och även stora paddor. Så jättefina foton på lyckogrodan så ser jag med det lilla djuret. Ja vilka underbara dagar vi har, det är september men känns ju som mitt i sommaren dock som du säger mörkret kommer tidigare, då kan vi tända det levande ljuset och mysa med en go kopp te. Grattis till Lykke tiden den rusar.
    Ha en strålande torsdag. Kram/MH

  2. Tänk om det dyker upp en prins. Inte värt att ta den risken, för det har du ju redan en!
    Ikväll ska vi på 50-års kalas hos ena svärsonen.
    Ha en fin torsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen