Härlig morgon på Brösarps backar

Hejsan.

Jag och min vän hade planerat att möta gryning på Brösarps norra backar. I väderappen såg det ut att bli en magnifik soluppgång och vi hade längtat efter den här dagen båda två.

Redan klockan fyra på morgonen hämtade jag upp min vän. Vi ville ju inte missa den där första timmen, då när allting är som vackrast. Väl framme vid Glimmeboda gård var det ännu beckmörkt som i säck. Med våra små pannlampor tog vi oss sakta upp till den vackra  utsiktsplatsen, den där man kan blicka ut över hela Brösarps by.

I mörkret hörde vi hur hästarna kom och gjorde oss sällskap.

Sakta började det ljusna runtomkring oss. Av den magnifika soluppgången blev det just ingenting. Åtminstone inget som vi kunde se, dock vet vi ju alla att där uppe ovan molnen lyser ju alltid solen. Och vi fick en fantastisk upplevelse ändå. Och när den unge hästpojken blev alltför kärleksfull mot oss, så packade vi tillsist ihop våra saker och vandrade vidare ut i den vackra naturen.

Vi vandrade vidare längs den lilla leden som går genom skog och över ljungbeklädda hagar.

På sina ställen hade den purpurfärgade ljungen nästan helt övergått i en roströd färg istället. Ändå var det så sagolikt vackert.

Oavsett väder och  oavsett årstid – att vandra på den här platsen ger alltid en särskild känsla i hjärtat.

Dagens citat:

NU – är allt vi har och vet!

Tack T, för den fina morgonen med dig.

Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Härlig morgon på Brösarps backar”

  1. Brösarps backar en himmelsk plast där är så vackert. Kör där när vi ska hälsa på sonens familj i Hässleholm. Jag ryser hur underbart vi har det och så nära, hästarna är ju så fina och nyfikna, mums tänkte dom go fika ni hade. Jag var med ett av våra barnbarn på Glimmebodagården, de behövde en vuxenhjälp då hjälpte jag mer än gärna till. Allt de gamla fick barnen och jag uppleva en riktig minnesrik dag som jag spar i mitt hjärta.
    Du gör så rätt i som gör de där små och innehållsrika upplevelserna. Nu när mitt ben är dålig så tänker jag det ska jag göra och de vill jag göra. Tack för omtanken om mitt dåliga ben det värmer.
    Kram och må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen