Frossar i skogens guld.

Hejsan.

Varje år är det likadant … mina döttrar brukar tjata lite om att vi ska köra ut i skogen och plocka svamp. Så tittar de med bedjande ögon på mig, som om jag ska kunna krysta fram bra kantarellställen från ingenstans. Jag som aldrig brukar se några svampar – åtminstone inga som vi borde äta.

Trots att jag befunnit mig väldigt mycket i skog och mark genom hela mitt liv, så har mitt intresse varit mer åt att se det vackra. Fina svampar, skönheten för ögat. Jag hade nog kunnat ligga på knä i ett hav av kantareller utan att lägga märke till dem, bara för att komma i rätt vinkel för att fånga något vackert med min kameralins.

Men i förra veckan var det som om min ”skogvaktardotters-gen” vaknade till liv,  Plötsligt kom jag på var det bara måste finnas svamp… Såklart!! Sagt och gjort, vi begav oss ut i skogen.

Kanske fick jag en vink från ovan, eller så var det ren och skär tur, men svamp det hittade vi!

Med 4 kilo kantareller fick det vara nog, det skulle ju rensas också!

Det blev en mysig eftermiddag. Tillsammans borstade vi och gjorde rent all svampen. Den kvällen samlades familjen sedan till en delikat middag. Kantarellpasta med permesanost. Ja det var himmelskt gott i all sin enkelhet!

Dagens citat:

Var tacksam för vad du har idag och tänk vad rik du är. Din familj är ovärderlig, din tid är guld och din hälsa är rikedom.

Att hitta kantareller var fint, men en dag i skogen med döttrarna var det mest värdefulla för mig!

Ha det fint

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Frossar i skogens guld.”

  1. Åh vilka mängder jag skulle aldrig plocka svamp är för okunnig till det haha. Men vilket guld man kan hitta bara man söker, det är då inte billigt och köpa i butik så grattis till vinsten av guldet.
    Fin fredag till er alla. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen