Ovanligt varmt.

Hejsan.

Nog är väl vädret ovanligt milt för vår årstid? Ännu har vi knappt haft frost här hos oss, åtminstone så har den bara varit här och nosat någon enstaka timme en tidig morgon.

Det milda vädret är säkert skönt för våra vilda djur tänker jag. Det finns ännu mycket gott för dem att äta och gräset ser grönt och frodigt ut fortfarande.

Rådjuret som håller till vid vår tomt ser ut att må toppen, ändå tycker jag att den blänger lystet in mot mina växter i trädgården. Rådjur är några riktiga finsmakare.

Kanske beror det stora antalet gäss också på att det ofta är så milt här numera. De glömmer bort att de borde flytta söder ut, och när kylan sedan kommer så är det inte längre lönt för dem att flyga hela den biten. Kanske är det så… eller så har de bara blivit sugna på ett mer permanent boende.

Hursomhelst så önskar jag mig lite snö och vinter det här året, och det vill nog gässen och rådjuren också ha, innerst inne.

Dagens citat:

Alla behöver fem saker i livet.

Något att göra.

Någon att älska.

Något att tro på.

Något att vara bra på.

Något att längta till.

Ha en riktigt fin fredag.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Ovanligt varmt.”

  1. Åh älskade rådjur de är ju så fina. Visst är det varmt jag gillar det, men lite självisk där för min värk blir så mycket sämre när det är kallt. Jag är ingen vintermänniska men visst är det vackert med ett snötäcke men det ligger sällan stilla, fast vi bor utmed stora vägen kan vi bli insnöade mer än vanligt haha. Men en del gäss har flyttat de har flugit över oss och jag brukar ropa ha en fin resa, lite knas men jag är en djurälskare. Undrar ofta hur har min Ester det är hon i ett varmare land, får en liten oro innan hon är tillbaka. Bra citat det brukar jag ofta säga och tänka det är fint att längta. Längtan till advent just nu med alla fina ljus i fönstren.
    Fin fredag till dig och alla andra. Kram/MH

  2. Det är nog rätt vanligt att det är så här. Ibland kommer det en knäpp i november, ibland inte. Bäst är om snön väntar till jul, så de ungar som får skidor och sådant faktiskt kan använda dem.
    Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen