Ögon, vättar och starar.

Hejsan.

Just nu har vi full rulle på många fåglar i trädgården. I en buske ser jag hur koltrasten flyger in och ut med jämna mellanrum. Jag tror att en barnkammare håller på att iordningställas där. Några andra som också har fullt upp nu, det är alla stararna.

På vår tomt finns många olika holkar, och i nästan varenda en har starar flyttat in.

Något som också ökar för varje år i min trädgård, det är vätterosen.

Vätterosen är en märklig växt som lever som helparasit. Den saknar klorofyll och jag tror att det är en fridlyst växt. Dess närmaste släkting lär vara lejongap.

Dess namn har växten fått från de underjordiska vättarna såklart. Vättar är tjuvaktiga och lite mystiska väsen som bor i underjorden. Ofta klädda i grått. Någonstans har jag läst att man bör hålla sig på god fot med de här vättarna, och för säkerhetsskull så ser jag noggrant till att gräsmattan inte klipps där den här annorlunda blomman just nu växer.

Från vättar till ögon… I slutet av veckan var jag och fick en laserbehandling av mitt ena öga. Eftersom jag har en lömsk ögonsjukdom (grön starr) så är det av största vikt att mitt ögontryck hålls på en lagom nivå. Då mina droppar inte riktigt klarade av att sänka trycket till en önskvärd nivå, så fick jag prova på en annan behandling. En laserbehandling. Det innebar att man sköt 90 stycken hål i ögat som skulle göra att vätskan lättare skulle kunna dränera sig. Helt galet vilken teknik som finns!! En smula ont gjorde det samma dag, men inte alls det värsta. Lite vila med hunden Penny på eftermiddagen, och sedan var det full rulle igen. Nu hoppas jag att behandlingen fått önskvärd effekt såklart.

Dagens citat:

Vips, så finns vi inte mer. Minns det när du tvekar.

Lev och njut, här och nu.

Kram Annika

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Ögon, vättar och starar.”

  1. Hoppas ögonbehandlingen ger bra effekt. Otroligt vad de kan!
    Sådana blommor vet jag inte att jag sett. Får ha ögonen öppna!

  2. Som alltid beundrar jag dina foton du är en stjärna Annika så glad jag hittade hit. Vilka växter och vilken berättelse så trevlig läsning. Älskar djur av olika slag och fåglar ligger mig varmt om hjärtat staren är så fin.
    Läser dina citat och hur kunde du träffa det så rätt på mig. I torsdags kunde min sista stund va kommen i ett kors när jag körde över så handlade det om sekunder men en taxifärdtjänst klippte mig i höger sida där tanken sitter jag snurrade ett halv varv. Jag är mörbulatd och blåmärken men steg ur, min skyddsängel tror jag var min mor för den ringen jag fick i hennes sista andetag har suttit där i 19 år den gick mitt itu. Glad jag lever för ögonblicken det vet man inget om.
    Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen