Sommarbestyr.

Hejsan.

Det är den tiden nu, då man inte riktigt hinner med allt som sker. Allting går liksom på tok för fort, både i naturen och i trädgården tycker jag. För någon vecka sedan var det dags för oss att ta bort vinterplåtarna från poolen. Och för lilla hunden Penny var det väldigt spännande att det plötsligt fanns en okänd simbassäng på hennes domäner.

För säkerhets skull hade vi lagt ut en stor håv vid kanten, ifall hon skulle få för sig att provabada. Men hon är i likhet med de andra i flocken en riktigt badkruka.

Redan står vår ”bröllopsmagnolia” i fullaste blom. Efter alla år som gått sedan vi gifte oss, så har den nu vuxit sig så tjock om stammen att vi måste bygga om den lilla bänken som Stefan byggt runt om.

Ett annat bestyr som vi skjutit framför oss, det är att göra något åt dräneringen vid vårt hus. I helgen som gått har Stefan därför haft grävmaskinen hemma för att gräva upp till den brunn och det långa rör som ska hålla vår torpargrund fri från vatten. Och ni kan ju gissa hur intressant det var … åtminstone om man heter Scott och är 2,5 år.

När rören, brunnen och pumpen var på plats så kunde vi inte hålla Scott inne längre. Med en egen liten spade hjälpte han sedan ”moffar Ginko” att återställa förödelsen i mormors trädgård.

Att det sedan kom ett smärre grustag med in i hallen när de båda herrarna sprang in och ut, det var det inte mycket att göra åt. Mormor har ju dammsugare.

Dagens citat:

Man får inte vara rädd för att förändras. Då stannar livet.

Man får nog inte heller vara rädd för att trädgården förändras… med två grävmaskinsglada pågar har framsidan intaget en ny skepnad…

Ha det gott

Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Sommarbestyr.”

  1. Underbar tid vi går tillmötes, den bästa tiden enligt mig. Underbart foto där den lille gossen tittar ut, kunde lika gärna va rätt långt tillbaka i tiden det fotot är magiskt vackert.
    Må väl/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen