Moder jord står i blom.

Hejsan.

I måndags, när solen kikade fram, så kunde jag inte låta bli att ge mig ut i skogen med min kamera över axeln. Solglasögonen fick sitta på, för att inte skrämma ihjäl någon med mina nyopererade ögonlock.

Det var verkligen så himla fint när alla vitsipporna stod i full blom.

Jag tog den lilla stigen upp över Åsstigen, där vet jag att det på sina ställen brukar vara så mycket vitsippor.

Ganska snart föll jag på knä för att komma i den bästa vinkeln med kameran. Doften av vitsipporna jag fick i näsborrarna när jag låg där på knä, gav mig en förnimmelse av min barndomen. Alltså, den doften väcker ju så många minnen!!

 

I ett ihoprullat fjolårslöv satt en nyckelpiga och gömde sig. Vid en liten lungört svärmade en humla vårystert omkring, själv hade jag fått två stora gräsfläckar på mina jeans, fast vad gjorde det, Det är fantastiskt vad man får uppleva, bara man lägger sig ner i en vitsippssbacke.

Det är något alldeles speciellt med den här första tiden på våren. Jag gläds så mycket av varje litet vårtecken. Jag tassade så försiktigt jag kunde och det kändes som om den här första spirande våren var så bräcklig och ömtålig. Tids nog kommer allting att explodera i naturen, då hinner man ju inte längre med, det är likadant varje vår. Det går så sakta, så sakta och så plötsligt säger det bara phhoooff.

Dagens citat:

Varje gång livet får ner dig på knä, res dig upp igen. Som om du hade vingar.

Fredag igen, njut av den.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Moder jord står i blom.”

  1. Underbara foton jag njuter varje dag av fina vackra bilder. Vitsipporna är ju bara så fantastiska i vår natur. Hos vår dotter rinner en bäck och runt denna växer vitsippor, man blir ju så glad i hjärta och själ. För mig är barndomens blomma syrenen. Minns examen och vi skulle klä skolsalen och ha en bänkblomma med på examensdagen. Min farmor o farfar hade syrener i olika färger där plockade jag så vackra buketter. Det gör lite ont i hjärtat för det är bara minne kvar från den tiden.
    Gillar fotot på dig i vitsippehavet. När jag nu läst din fina och underhållande blogg går jag över till annan media som bara innehåller elände tyvärr. Fortsatt god bättring med dina ögon.
    Kram/MH

  2. Jag håller med, det finns mycket att upptäcka nu. En tråkig sak upptäckte jag när jag tittade ut genom köksfönstret vid frukosten. Snöflingor!!! Tror inte det blir något av det, men så onödigt.
    Den vackraste blomman återstår. Äppelblomman 💞

    1. Ja april kan vara en riktigt lurig månad. Fast om man fortsätter klä sig som om det vore vinter så är det en av de vackraste månaderna, stundom i allafall. En stor kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen