Övar på att bara ta det lugnt.

Hej hej

Den här veckan började med att jag fortsatte att ta det lugnt. Min ögonlocksoperation kändes helt ok. Det var blått och svullet, men ingen smärta alls. Uppmaningen från doktorn var ändå – inga pulshöjande aktiviteter.

Promenader är alltid tillåtet fick jag besked på, så hundpromenader har det verkligen blivit.

Inte behöver man vara inomhus hela tiden bara för att man ska ta det lugnt. Frisk luft och vårväder måste ju vara det bästa man kan ge kroppen när den ska återhämta sig och läka.

Att gå ut på promenader tillsammans med mig, det var alla i ”lilla gänget” med på. De hoppade, de skällde och de dansade runt i cirklar, lika glada som alltid.

Jag kunde nästan se hur allting slog ut i skogen, lite mer för varje dag. Vita körsbärsblommor och små vita blommor på (vad jag tror)  tjörnebuskarna. Av videungarna hade det blivit ”videtonåringar” istället – de var utslagna och redo att föröka sig. Jag kände att det här med att ta det lugnt var ju nästan något jag skulle kunna vänja mig vid.

Boktips.

Att ta det lugnt, har också betytt att jag lyssnat på en del ljudböcker. En bok som berörde mig på djupet var den sanna historian som heter ”Glöm aldrig Tintin” av Sanam Gharaehh. Det är en oerhört tragisk historia om hur en 8 årig pojke tvingas till umgänge med sin pappa, trots att det fanns så många varningssignaler – pojkens egen rädsla för sin far och en förtvivlad mamma som inte kunde göra annat än rätta sig efter de domslut som tagits … Jag förstår inte varför föräldrars rätt till umgänge ska kunna gå före barnens egen vilja och tydliga tecken på rädsla. När ska beslutsfattare och myndigheter ställa sig på barnens sida?? Jag kan verkligen rekommendera att läsa boken. Trots att den är oerhört sorglig så är den så fint och känslosamt berättad.

Dagens citat:

Ibland får man bara bestämma sig för att dagen ska bli superbra.

Och superbra blev min dag.

Ha det fint

Annika

Dela gärna

1 reaktion på ”Övar på att bara ta det lugnt.”

  1. För varje dag slår nåt nytt ut det är helt magiskt gäller att stanna upp se sig om så upptäcker vi det vackra. Härligt och va utomhus jag hade dock önskat lite varmare, det är väldigt svalt, men jag säger till mig själv det är ännu bara vår. Har inte läst den boken eller lyssnat på den men känner igen Tintin namnet. Det är tragiska öden, är mycket med barn, ättiksfallet som man knappt vill ta i sin mun är ju fruktansvärt hur kan man som förälder bara göra så. Det vi vet är vad media skriver dom som vet är de som begått brottet. Små fina oskyldiga barn ska känna sig trygga i sina hem.
    Ha en fin helg. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen