Lugn promenad, nosework och boktips.

Hej hej

I söndags gick allt i ett lite lugnare tempo än vanligt här hos oss.

Jag var nyopererad på båda ögonlocken. Ett ingrepp jag blivit erbjuden av sjukvården för fyra år sedan, men då inte riktigt vågade. Den gången tackade jag nej. Nu hade jag återigen fått erbjudande om en sådan operation. Läkaren bedömde att jag behövde det för att få ett bättre synfält. Den här gången sa jag, ok då! Eftersom jag det senaste året fått mer och mer spänningar i pannan, så var väl tiden inne att göra något åt det.

Rekommendationen var att hålla sig lite i stillhet den första tiden efter ingreppet, så jag och Stefan tog bara små promenader med hundarna. Vädret var härligt, så det var bara skönt att komma ut lite.

Att ha ett par solglasögon kändes skönt när solen strålade, för att kisa med ögonen gick inte särskilt bra då allt var svullet och det stramade i stygnen.

Till hundarnas glädje blev det lite roliga hundaktiviteter på eftermiddagen. Nosework är något som de älskar att göra. Att träna sig på att leta efter en viss doft som jag gömt på olika ställe ger dem sådan bra mental stimulans.

De flesta hundar må bra av att arbete med sitt luktsinne. För en hund är det ju deras absolut viktigaste sinne. Ofta blir vi människor förtvivlade om vår hund skulle bli blind, men man får inte glömma att för en hund är luktsinnet så mycket mer betydelsefullt. Man säger att för hundar är lukten hela deras värld, därefter kommer hörseln och först på tredje plats är alltså synen. Att låta sin hund få använda sin nos är därför så himla viktigt.

Molly, Lykke och Penny  är kanske inga stjärnor på nosework någon av dem, men det älskar det verkligen alla tre och de blir härligt trötta efteråt.

Boktips

Jag har lyssnat på en så läsvärd bok som heter ”Lång väg hem, mina 25 år i sekten” av Mariette Linstein. Det är en verklig skildring skriven av en kvinna som efter 25 år lyckades fly ifrån scientologerna.  Man får följa hennes liv från det att hon gick med i sekten som mycket ung, tills hur hon lever nu, så många år senare. En bok jag kan rekommendera.

 

Dagens citat:

Ibland sitter jag och väntar på att verkligheten ska bli vacker. Ibland sitter verkligheten och väntar på att jag ska se allt det vackra.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Lugn promenad, nosework och boktips.”

  1. Vackert foto med den krokiga och slingrande vägen det är väl så som våra liv allt emellanåt är. Va coolt med nosjobbet, absolut så är det viktig med deras nos. Åh så oroligt med den kvinnan som varit med i nåt sådant. Ofta tror jag det är ett sökande efter nåt annat i livet, måste ju sätta sina spår för alla framtid.
    Fortsatt god bättring till dig. Kram/MH

    1. Tack, du är alltid så gullig. Det går framåt och idag är stygnen borta. Många unga människor är nog vilsna och då är det lätt att de hamnar fel. Ha en fin kväll och kram.

  2. Alicja Zochowska

    Må det fungera fint med dina ögon. Vet ej om operationen du genomgått har samband med vad du någon gång nämnt, att ögonen är svidiga. Bästa lycka till, och ta det fortsatt lugnt en tid.

    1. Tack så mycket, du är rar. Operationen har inget med själva ögonen att göra. Det är mina ögonlock som skymt synfältet och det har varit aktuellt länge, men eftersom jag även har min ögonsjukdom (glaukom) så har jag och doktorn fokuserat på att hitta rätt ögondroppar för trycket i ögonen först. Men nu var det alltså dags för det lilla ingreppet. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen