Ljus och kurragömma.

Hej hej

Att bo ute i Gyllebo under vinterhalvåret – det är mörkt. Här finns inget gatuljus, så när skymningen sänker sig då blir det mörkt på riktigt här.

Jag älskar det! Ibland har det funnits önskemål i vår förening om lite mer ljus i sommarbyn. Men jag hoppas det förbli som det är. Jag älskar det naturliga, när det bara lyser upp ifrån husens fönster. När allt runt omkring blir svart som natten då kommer de små ljusen bäst till sin rätt.

Jag tycker om det vilsamma i att följa årstiderna. Jag tycker även om ljuset och mörkret som hör till årstiderna.  Kontrasterna. Lika mycket som jag gillar de ljusa midsommarnätterna så uppskattar jag dessa decemberdagar som nu aldrig tycks ljusna och nätterna som är becksvarta.

På min morgonrunda njuter jag av att se hur fint det lyser ifrån slottet och det vackra ridhuset. Ett sken som inte varit lika tjusigt om det funnits lyktstolpar överallt.

Hemma i vår egen stuga har en ny liten adventsljusstake kommit upp i farstun. Ett Luciatåg som jag tänker ska vara extra roligt för mitt lilla barnbarn Scott att kika på.

Men Scott verkar inte det minsta intresserad av ljusstakar. Han vill mest leka kurragömma med katten Felix då han är här.

Dagens citat:

Tro dem som söker sanningen. Betvivla dem som hävdar att de funnit den.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Ljus och kurragömma.”

  1. Hej Hej. Men vilken söt ljusstake du hittat. Här är det också kolsvart om kvällarna. Det där med att leka kurragömma och titt ut verkar vara en sorts lek för att förstå att man finns liksom. Att även om någon, katt eller mamma försvinner en stund så kommer de tillbaks igen. Alla barn verkar älska att leka så. Den så viktiga leken. Kraaam Pia

  2. Eva Buhre Jakobsson

    Har just lämnat Gyllebo efter två veckor på Brahevägen. Passerat förbi denna magnifika anläggning flera gånger och blir nästan ”religiös”. Synd bara, att den används så lite

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen