Vi letar efter våren.

Hej hej

Nej, att sitta inne och blänga ut genom fönstret och önska sig sol och värme det hjälper ju föga, åtminstone är det inte särskilt kul. Lika bra att ge sig ut och jaga rätt på den där våren.

Med småhundarna ivrigt skällande runt benen lastade vi in oss i bilen och for till kusten för att slå två flugor i en smäll. För det första så tyckte jag att Stefan borde motionera 🙂 och för det andra längtade jag efter havsluft i lungorna och att kanske få se något litet vårtecken.

Det var inte några direkt ljumma vårvindar som slog emot oss när vi kom ner till Vitemöllas norra strand. Men det var ändå härligt, och vår lilla hundtrio njöt av alla nya dofter och av en och annan kaninlort som de kunde stjäla till sig.

Vi vandrade mot ”liggande tallen” (som jag nu tycker att den kan heta istället för ensamma tallen) och sakta började små, små blå partier skymta emellan de grå molnen.

Ensamma tallen låg på sin plats, och särskilt ensam tyckte jag inte att den var heller, då det runt omkring längs stranden halvlåg fler träd som också såg ut att ha tappat fotfästet i livet.

Vid Klammersbäck hängde de sista nyponen kvar på sina buskar och såg en smula sorgsna ut.

Till sist fick jag syn på ett vårtecken ändå. En stor härlig sälg med sina gråskimrande videkissar. Men den gör nog rätt i att göra som i visan, att sova lite till för än så är det vinter….

Dagens citat:

Fokusera på det du kan göra något åt. Livet är för kort för att ödsla tid och kraft på det andra.

Ha en riktigt fin torsdag.

Kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Vi letar efter våren.”

 1. Absolut ingen värme och tala om men visst är här vårtecken. Har en bukett med vide inne som jag fick av en god vän. Tillsammans med det har jag börjat påskpynta. Motionerade i går med fönsterputs invändigt och fortsättning följer idag… Längtar så till den sköna vårvärmen den dröjer nog två veckor till sen så.
  Ha en fin torsdag. Kram/M

 2. Vilken härlig promenad! Till påsk är det förhoppningsvis vår tur.
  Rasta honom i marknadsbacken, den är perfekt. Tänk hur man rände upp och ner där i marknadstider när campingen låg där nere!
  Jag säger varje år att minst en gång om dagen ska jag gå i den. Hittills har jag inte gjort det. Kanske i år blir året jag överraskar mig själv?
  God torsdag!

  1. Haha… marknadsbacken går han nog inte på, hur mycket jag än trugar. Han brukar skryta om sin träning där när han var i sin glans fotbollsdagar. Stor kram.

   1. Min gubbe säger också sådär om fornstora dagar 🙄 när han för tio år sedan fick en hjärtinfarkt grymtade han om hur orättvist det var. Han, som minsann spelat fotboll i hela sitt liv… kondition är en färskvara, då räcker det inte att spela fotboll mellan 5 och 40års åldern. Men marknadsbacken går vi ibland, minst fem gånger varje år, fast det hade behövts dagligen. Trevlig helg 🤗

    1. Ja, du har rätt, kondition är verkligen en färskvara. Det känner man särskilt efter man varit krasslig eller stått över sin vanliga motion. Ha det fint. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen