Innan ett nattpass.

Hejsan.

Min yngsta dotter, Emmy, sommarjobbar med att ta hand om människor som behöver omvårdnad. Där jobbar hon nattskift, så det är inte så mycket jag hinner träffa henne under dygnets ljusa timmar.

Eftersom hon är vaken hela nätterna så måste hon ju sova på dagarna. Men när det börjar skymma ute, då vaknar hon till liv. För att orka med sina nattpass så brukar hon ta sig en skön tur ut i naturen.

Såklart följde jag med henne på en tur runt sjön, även om jag kände mig både trött och sliten. Att både hinna med gryning och skymning på sommaren, det tar minsann ut sin rätt, men när i herrans namn skulle jag annars få träffa min tös?!

Just den här kvällen var både härlig och vacker. Och aldrig pratar man väl så bra som när man promenerar sida vid sida.

Men att jag retar mig på de smutsiga trasmattorna på bryggan det tyckte Emmy var slöseri med energi, och ja, det har hon faktiskt helt rätt i. Man ska välja sina tankar så man inte spiller kraft på negativa saker.

Att vi börjar komma en bit in i augusti det märks på att mörkret faller tidigare och tidigare nu. Den här kvällen hade det hunnit bli rejält mörkt innan vi kom hem till stugan igen. Emmy började laga ”nattamad”, och jag kröp nöjd ner mellan mina lakan.

Livet i naturen – det finns inget bättre.

Dagens citat:

Det finns en bok som alltid är öppen för allas ögon – naturen.

Njut och ha det gott.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen