En spontankväll utanför Löderup

Hej hej

Nu börjar den där tiden på året då jag lite grann förvandlas till en bortglömd änka (jaktänka) här hemma. Det är nämligen idag som jaktsäsongen drar igång på riktigt, och först ut är det de stackars rådjursbockarna som ligger risigt till.

I förra veckan var det en del förberedelser för husets jägare, Stefan. Bland annat skulle bössorna skjutas in så att han var säker på att de gick som de skulle, jakttorn skulle på plats och ses över. Mycket att stå i helt enkelt.

En kväll följde jag och Petra med ut för att vandra lite i den härliga Österlennaturen. Petra, är liksom jag, stundom en ”jaktänka”, men man får nog ändå säga att vi båda hör till kategorien ”glada änkor”. Betydligt värre vore det väl om vi vore svarta änkor… (då hade vi ju ätit upp Stefan och Kentan för länge sedan)

Nåväl, vi fick en helt underbar kväll på backarna utanför Löderup.

Uppe i skyn svävade skärmflygarna vilset omkring och nedanför backarna på åkern låg höstens halloweenpumpor på jäsning.

Årets lamm hade vuxit sig så stora så man knappt kunde se skillnad på dem och deras mödrar.

Att det gulliga fåret med nummer 21002 var ett lamm, det förstod vi då det ivrigt la sig ner på knä för att ta sig en slurk mjölk från sin mammas spene.

Lagom tills vi vandrat klart, så såg vi hur två figurer kom emot oss nere vid pumpaåkern. Det var våra kära jägare som kom med kaffekorgar i högsta hugg.

Vi njöt sedan av den härliga kvällen, kaffet och Petras förrädiskt goda fröknäckebröd.

Dagens citat:

Var lycklig för detta ögonblick. Detta ögonblicket är ditt liv.

Små ögonblick i livet som är så mycket värda. Tack♥

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen