Habbill och semesterkänsla.

Hejsan.

Hemma hos mig har det börjat växa en stor härlig fjärilsbuske precis intill vårt staket. Ett frö måste ha fraktats med vinden och helt själv valt den där platsen. Att den trivs med sin placering råder det ingen tvekan om, så stor och frodig som den blivit på bara ett par år.

Den senaste tiden har den där fantastiska busken dragit till sig insekter och fjärilar i mängder.

Förutom en invasion av påfågelsfjärilar så har där också vimlat av humlor och bi.  Det är en så härlig känsla att se alla insekter och flygfän dansa omkring runt om i naturen, i synnerhet nu när det kommer alarmerande rapporter om hur de hela tiden minskar i antal.

Hemma hos mig har det också rått en vilsam semesterkänsla, i synnerhet dagarna då det var tropisk värme och allt man kunde tänka på var att svalka sig i poolen emellanåt.

”Vi kan ju låtsas att vi är på semester” sa någon i familjen… så det gjorde vi…

Med den skillnaden, att när magen började knorra så kunde vi inte bara vifta med ett finger och beställa lunch till poolen… Men att svänga ihop lite gratinerade mackor var ju egentligen ingen svårighet. Sedan satt vi där och fortsatte att låtas att vi var på semester. Så härligt!

De förstås, Scott är ju en pastaälskare, så åt honom blev det pastaskruvar och köttbullar. Och även om han gärna ville provdricka från hundarnas vattenfontän så blev han faktiskt serverad kall god mjölk vid bordet.

Ja det är sannerligen dagar med semesterkänsla. Men vad betyder egentligen ordet ”habbill” … jo, det ska jag säga er, att det är ett annat ord för fjäril. Det är Scotts eget ord.

Till sist måste jag såklart visa er min fina lungblomma, alltså min aristolochia grandiflora. Den blommar nu!

Dagens citat:

Lär som om du skulle leva för evigt, lev som om du skulle dö i morgon.

Ha det gott och kram.

Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen