Gyllebos vakthundar.

Hejsan.

För varje år som gått sedan vi flyttade hit till Gyllebo, så har vildsvinsstammen ökat mer och mer. De första åren kunde man då och då se spår efter dem i den gamla ekskogen bakom våra postlådor, men det var också allt.

Ibland kunde jag känna doften av vildsvinsgalt när jag vandrade i skogen runt sjön. Jag minns att det, för ca 15 år sedan, hade skymtats en stor galt på grannens gräsmatta och denne var mycket upprörd (grannen alltså, grisen höll sig väldigt lugn). Någon kväll kunde jag även höra grymtande läten när jag satt ute på verandan i skymningen.

Nu har vildsvinsstammen verkligen exploderat här och man ser väldigt mycket spår efter dem, nu när de rör sig runt i hela området. Många grannar har fått sina gräsmattor ordentligt luftade, det vill jag lova.

Vi har vår trädgård inhägnad, så in hit har de inte tagit sig ännu. Men ibland om kvällarna rör de sig runt omkring i mörkret och våra små hundar blir då sjövilda, så arga de blir. Särskilt lilla Penny har full koll på grisarna i mörkret. Hon sniffar med nosen i luften och vet exakt var de befinner sig.

Så fort vi släpper ut hundarna så far de omkring i trädgården och skäller likt en stridande militärgrupp. Någon av dem rycker fram fullt skällande, medan en annan håller sig längre bak med ett lättare morrande, och agerar lite mer som understöd.

Inte kan man tro att våra små soffhundar är sådana tuffingar som ger sig iväg mot stora grisar och blir stående med ståndskall så länge de vet att någon gris finns kvar i närheten. Ja, jag är förstås väldigt tacksam att vi har inhägnat med nät överallt.

Dagens citat:

Oro ger inget till framtiden, men tar allt i nuet.

Inte lönt att oroa sig för mycket, vem vet, problemen kommer kanske aldrig ändå. Då är det bättre att glädja sig åt saker i förväg, för det skadar ju inte om man råkar vara glad i onödan.

Ha det gott

Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Gyllebos vakthundar.”

 1. De är så söta er små vaktisar även de små kan skrämmas. Åh ja de där fina vildsvinen kan greja runt men det är så klart inte roligt i gräsmattorna. Men de är fina i alla fall. När man ser en grismamma med sina små då blir jag varm i hjärtat. Vi har ett fält helt orört inget besprutat för de vilda, de får komma till mig i stället, haha.
  Ha en fin helg, absolut så ska vi va glada för varje dag vi vandrar på jorden, finns så mycket vackert att se. Kram/MH

 2. Vildsvin är inte roliga. Maken mötte en hjord när han var ute med hunden vi hade då. Hunden blev så uppstressad så hon slet sönder sitt läderkoppel.
  Jag trodde de var på tillbakagång, har inte hört så mycket om dem senaste åren. Ett år var campingen uppbökad när vi kom dit.
  Men köttet är gott!
  Trevlig helg!

  1. Jag minns också när de hade bekymmer med vildsvin runt Kivikstrakten. Det ordnades jakter ovanför Agdelund då. Det skiftar nog från år till år och plats till plats. Vi har frysen full med vildsvinskött. Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen