Grått och vått igen.

Hejsan.

Efter en släng av sagolikt vinterväder så har allting nu återgått till det lite mer normala här hos oss… nämligen vått och grått.

Jag kan nog tycka att det här gråa och smått dimmiga vintervädret faktiskt är riktigt vackert. En tidig morgon vandrade jag genom skogen där den sista smutsiga snön ännu låg kvar på marken.

Vid bryggan var det alldeles tyst och stilla. Det enda som störde friden var en irriterad häger som skrikande och flaxande lyfte på andra sidan sjön.

Förutom att det är grått och vått nu, så känns det som om dagarna inte riktigt vill ljusna. Det är allt bra tur att det är adventstider med mycket levande ljus som lyser upp.

Vid den här tiden på året gillar jag att koppla av med en ljudbok i hörlurarna. En bok jag lyssnat på och som berörde mig mycket var ”Josas bok – min berättelse”. Boken handlar om systrarna Josefine Nilsson, Marie Nilsson Lind och om Ainbusk singers.

Efter den tunga och sorgliga historian om söta Josefina, så behövde jag något lättsamt som omväxling. Jag valde en bok av vår kära Österlenförfattare, Karin Brunk Holmqvist. Boken ”Lättklätt i tryckkammaren” är en gullig liten historia som till viss del utspelar sig vid just Gyllebosjön.

Dagens citat:

Mitt mål är inte längre att få mer gjort utan att ha mindre att göra.

Ha en riktigt fin lördag och kram från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Grått och vått igen.”

  1. Jag tycker också att det grå kan vara vackert. Nu ska vi strax ge oss iväg till Dannero. Några stopp på vägen, så vi får köra i tid. Incheckning kl 16 på gästis.
    Ha en fin helg!

  2. Det går mot ljusare tider det går snabbt. Först firar vi julen, nyår sen kan gärna våren komma snabbt men det är nog bara ett önsketänkande men det får man väl ha i juletider.
    Verkligen sorgesamt hur ett människoöde kan bli som för Josefin.
    Har läst alla Karin Brunks böcker hon är så bra och de är lättlästa. Skrattar fortfarande åt det möte hos torgaren i Tomelilla jag stod och plockade grönsaker när en kund kom fram till mig och sa alltså dina böcker är så bra. Jaså sa jag, men jag skriver inga böcker hon trodde det var Karin hon pratade med, vissa likheter finns mellan oss, vi har ungefär lika lång fläta och vår hårfärg är nog ungefär detsamma. Ha en fin andra advent. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen