Genom ett trollslag så blev det vinter.

Hej hej

Nja, om det var ett trollslag som gjorde att vi fick vinter, det kan jag förstås inte gå i god för. Men som ren magi kändes det minsann. Från femton grader veckan innan så var det lätt besynnerligt att plötsligt få vinter, kallt och snö.

Det var i helgen då jag var i full färd med att städa huset som det sakta började snöa ganska ymnigt. Titt som tätt tryckte jag näsan mot fönsterrutan för att kolla hur mycket snö som kommit.

Gästrummet som blivit rejält eftersatt stod på tur att bli storstädat. Adventsljusstaken och julgardinerna åkte upp av bara farten – det kändes så passande med tanke på vädret.

Något som var mindre passande, det var att vi ännu inte hunnit få på vinterplåtarna på poolen. När Stefan drog bort skyddstäcket för att snön inte skulle tynga ner det alltför mycket, såg det så läckert ut med den inbjudande blåa poolen i kontrast med all den vita snön.

Morgonen efter vaknade jag riktigt tidigt. Allting var snöbeklätt och några träd hade fått ge vika för den tunga snön.

Vägen ner till sjön var både oplogad och otrampad, så det var som ett mindre träningspass att pulsa de 2,5 kilometrarna genom den mörka skogen ner till bryggan.

Men det var sååå vackert där. Snön hade gjort att allting blivit alldeles tyst och stämningen den tidiga morgonen var nästan sagolik. Vattentemperaturen hade sjunkit ner till ca 5 grader och efter mitt kalla bad kände jag mig full av energi och stark som en liten oxe. Wowww!!!

Dagens citat:

Du behöver bara kraft om du ska göra något skadligt, annars är kärlek tillräckligt för att få allt gjort.

Ha en härlig dag. Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Genom ett trollslag så blev det vinter.”

  1. Jag tänkte väl det att även ni fått en hel del snö vi bor ju inte så lång ifrån varandra. Vackert är det när det ligger stilla, vi hade så många hängande träd som vi fick såga ner för de tyngde på hustaket inget vidare. Men det verkar gå mot tö nu det är onekligen växlande väder.
    Mysigt i er gäststuga jag började också i går det är en sån vacker tid. Beundrar dig för hur du kan bada fryser vid bara tanken haha. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen